Presupus fizician fals, angajat într-un spital din vestul țării. Ce spun reprezentanții...

Presupus fizician fals, angajat într-un spital din vestul țării. Ce spun reprezentanții unității medicale

0
DISTRIBUIȚI

Continuă să apară noi informații despre angajați în spitalele din România cu acte false. Astăzi, vicepreședintele pe Moldova al Colegiului Fizicienilor Medicali din România, Marin Bodale, a declarat, pentru Mediafax, că opt falși fizicieni ar lucra în spitalele din România. Unul dintre aceștia ar fi angajat în cadrul Spitalului Județean Arad.

„Au fost care au practicat şi în Iaşi la Institutul Regional de Oncologie şi s-au mutat anul trecut, dacă nu greşesc, la Spitalul Judeţean Bacău. Au fost angajaţi la Spitalul Judeţean Arad, la Spitalul Municipal Blaj, la spitalul orăţenesc Roşiorii de Vede. Sunt în mai multe spitale, nu numai într-un loc”, a afirmat Marin Bodale. Potrivit acestuia, falşilor fizicieni le-a fost atrasă atenţia, chiar din anii 2016 şi 2017, să nu practice profesia de fizician medical fără o recunoştere sau să se adreseze intituţiilor abilitate pentru a obţine codul de parafă.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului Județean Arad spun că fizicianul angajat în cadrul unității medicale nu ar fi unul fals.

„Referitor la informațiile apărute în mass-media centrală și locală despre doamna Violeta Naghiu, angajată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pe postul de fizician medical debutant, precizăm următoarele: Doamna Naghiu este angajată în instituția noastră din ianuarie 2018 urmare a promovării unui concurs organizat în conformitate cu prevederile HG nr.


286/2011. Angajata noastră este licențiată în Bioinginerie Medicală, profilul Medicină, specializarea Bioinstrumentație și Tehnici Medicale, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Gr. T. Popa» Iași”, a informat Spitalul Județean Arad.

Reprezentanții unității medicale au mai precizat că „Bioingineria Medicală este o specializare a unei Facultăți de Medicină” și că în cadrul Spitalului Județean de Urgență Arad nu există Laborator de Radioterapie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.