Primăria Timișoara caută firma care să realizeze noul campus al Liceului Lenau....

Primăria Timișoara caută firma care să realizeze noul campus al Liceului Lenau. Suma uriașă pusă la dispoziție

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara face, în sfârșit, un pas important cu scopul de a veni în sprijinul unei școli de elită din oraș, care este supraaglomerată. Recent, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost publicat anunțul de participare privind “Construire corp 2  al Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara, str. Popa Șapcă, nr. 5”. Este vorba despre noul campus al Liceului Lenau din zona Oituz – Popa Șapcă, despre care se vorbește de câțiva ani.

Potrivit anunțului postat pe SEAP, se dorește realizarea a patru corpuri pentru prestigiosul liceu de învățământ, care a dat doi laureați Nobel.


Primăria Timișoara pune la bătaie o sumă de aproape 51 de milioane de lei, fără TVA, pentru construcția celor patru clădiri.

“În baza prezentului contract se urmărește realizarea următoarelor tipuri de lucrări: structură de rezistență, alimentare cu energie electrică, alimentare cu fibră optică, alimentare cu apă potabilă, racordare la rețeaua de canalizare urbană, alimentare cu gaze naturale, racorduri rutiere, instalații electrice, instalații sanitare și PSI, instalațiiHVAC”, scrie în anunț. Perioada de garanție a lucrărilor va fi cuprinsă între cinci și șapte ani.

Firma care va câștiga licitația are termen de a realiza noul campus al Liceului Lenau în doi ani, întreaga sumă de bani necesară realizării investiției urmând a fi alocată din bani de la bugetul local. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 martie 2019, ora 15.00.

“Este prima școală realizată la Timișoara după anul 1990. Momentan, fondurile sunt alocate de la bugetul local, nu există fonduri europene pentru această zonă, în sensul că proiectul în primă instanță a fost pregătit pentru axa 4, dar axa 4 prevede pentru partea de educație o sumă de doar un milion de euro, ceea ce este puțin”, ne-a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.