Primarul Robu anunță o scădere a investițiilor cu 22 de milioane de...

Primarul Robu anunță o scădere a investițiilor cu 22 de milioane de lei în 2019. Pe cine acuză

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat că în acest an Primăria Timișoara va avea mai puțini bani pentru investiții, în cazul în care proiectul de buget pe 2019, publicat de Ministerul Finanțelor, va fi aprobat. Vă reamintim că se dorește ca primăriilor să le rămână o cotă de 60% din impozitul pe venit încasat, în loc de 43% cât este în prezent. Însă, municipalitățile ar urma să efectueze mai multe plăți sociale care erau suportate până acum de la bugetul de stat.

Într-o mesaj postat pe pagina sa de Facebook, intitulat “Nu ne reduceți banii de investiții”, Nicolae Robu atrage atenția că este “inacceptabil” ca Timișoara să aibă la dispoziție mai puțini bani pentru investiții în acest an.

“Iată cum se prefigurează să stea lucrurile la Primăria Timișoara în 2019, dacă se legiferează ceea ce Ministrul Finanțelor a anunțat: veniturile constituite din cota de 60% din Impozitul pe Venit plus alocările de echilibrare (acestea sunt preconizate a fi zero pentru Timișoara pentru 2019) cresc față de 2018 cu 46 milioane lei, de la 366 milioane lei, la 412 milioane lei.


Cheltuielile pentru 2019 cresc cu 68 milioane lei, prin delegarea unor plăți sociale suportate până acum de la bugetul central. Așadar: Primăria Timișoara va avea la dispoziție în 2019 pentru investiții mai puțin decât în 2018 cu 22 milioane lei !!! Așa ceva este inacceptabil! Timișoara are nevoie de modernizare și dezvoltare, în continuare! Cu atât mai mult cu cât în 2021, Timișoara va fi Capitală a Culturii Europene și are angajamente uriașe asumate în acest sens”, a precizat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că “normal” ar fi ca în 2019, chiar dacă orașul nu ar fi câștigat acest titlu, fondurile pentru investiții să crească față de 2018 cu cel puțin 20 milioane lei.

1 COMENTARIU

  1. Coane Nicule, da’ daca ar face primaria pe care o conduci niste proiecte mai de Doamne-ajuta, ca sa obtina fonduri europene, n-ai avea suficienti bani de investitii? Ca deocamdata te lauzi mai mult cu realizarea unor proiecte castigate de precedenta adminsitratie, pe care le consideri ctitoriile tale. In megalomania care te cracterizeaza, vad ziua in amiaza mare, de cate ori trec pe langa subpasajul de la Michelangelo, cum ard, ziua in amiaza mare, sapte randuri de becuri, de zici ca esti la Las Vegas. Sau ma rog, la Miami. Ce zici, cum ar fi daca ati mai si munci nitel, voi, cei de la primarie, pentru banii doriti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.