Primarul Timișoarei declară război șoferilor care parchează pe străzile pietonale: “A trecut...

Primarul Timișoarei declară război șoferilor care parchează pe străzile pietonale: “A trecut perioada de grație”

1
DISTRIBUIȚI

Nu puțini sunt șoferii din Timișoara care nu țin cont că mai multe străzi din centrul orașului au devenit pietonale, astfel că parchează nestringheriți pe ele. Potrivit unor date ale Poliției Locale Timișoara, făcute publice de Nicolae Robu, doar în perioada 7 – 10 februarie, 253 de mașini au fost descoperite parcate neregulamentar în zona de promenadă, 184 de șoferi urmând a fi amendați.

“Un număr incredibil de mare de concitadini de-ai noștri sau poate sunt doar vizitatori ai Timișoarei nu respectă niște norme elementare de civilizație și până la urmă nu respectă legea. Sunt tot mai multe sesizări că mașini, care numeroase câteodată, sunt în zona pietonală, în zona noastră de promenadă. A trecut multă vreme de când există interdicția de acces pentru autovehicule în această zonă și unii văd că, nu știu, cer să fie amendați, că nu pot să mă exprim altfel.


Poliția locală își face datoria, a trecut perioada vorbei bune și dă zilnic amenzi. De exemplu, 184 de autovehicule au fost parcate neregulamentar și li s-au aplicat colante pe parbrize din 7 până în 10 februarie. Au fost depistate în zona interzisă 253 de autovehicule în această perioadă foarte scurtă. De la începutul anului până în prezent, în zona pietonală au fost depistate de către polițiștii locali 1.144 de autovehicule oprite neregulamentar. Evident, șoferii lor, proprietarii acestor mașini li s-au aplicat amenzi conforme cu regulamentul de aplicare, Ordonanța de Urgență 195/2002, cu toate actualizările ulterioare”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a făcut un apel la cetățeni să respecte legea și să nu-și mai lase mașinile pe unde apucă, în caz contrar, urmând că fie amendați de către polițiștii locali.

“Fac un apel la cetățenii Timișoarei, la cei ce vin în Timișoara, să respecte legea. Avem o poliție locală foarte activă și cei ce încalcă legea vor fi sancționați, iar noi suntem în etapa în care sancțiunile se aplică la valoarea lor maximă. Am depășit perioada de grație, în care se dădeau doar avertismente, apoi perioada următoare celei de grație, una de semigrație, când se dădeau amenzi, dar la nivelul minim, acum se dau amenzi, dar la valoarea maximă. Trebuie să descurajăm aceste conduite necivilizate, care sunt și în afara legii”, a precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. O TARA care are legi si nu le aplica este pe acelasi picior de egalitate cu o tara bananiera care nu are legi de loc.citat din:prof.in drept dr. motica

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.