Proiect de amploare la Muzeul Arad. Cum este promovată istoria locală FOTO

Proiect de amploare la Muzeul Arad. Cum este promovată istoria locală FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1424091145">

Complexul Muzeal Arad a realizat un nou proiect de mare anvergură şi expoziţia „Suvenir Arad”, prin care se doreşte promovarea istoriei locale printr-o selecţie de imagini de colecţie şi filme din perioada anilor 1860-1919. Proiectul, care cuprinde un set de 50 de cartoline cu 200 de imagini din arhiva muzeului care reconstituie fragmente din istoria oraşului într-o succesiune cronologică, un website şi o expoziţie multimedia cu proiecţii video şi diapozitive, cutii luminoase şi instalaţie interactivă va fi prezentat publicului marţi, 26 februarie, de la ora 18,00, în sala kinema ikon de pe strada Gh. Popa de Teiuş.

Aplicaţia AR, disponibilă în App Store şi Google Play, aduce informaţii suplimentare, utilizatorul putând urmări, cu ajutorul realităţii augmentate, un traseu în oraş pentru a vedea un film din 1913 care a imortalizat o nuntă în centrul oraşului, o hartă din 1752 sau pentru a face comparaţi între actuala înfăţişare a palatului cultural cu cea din secolul trecut şi cu planurile de construcţie. Cu ajutorul aplicaţiei, cartolinele pot fi scanate pentru a afla date despre clădiri şi arhitecţi.

Echipa care a realizat acest remarcabil proiect este alcătuită din Călin Man, Peter Hügel, Adeliuna Stoenescu, Delia Kelemen şi Emanuela Bundea. Expoziţia va fi deschisă până în 31 martie iar intrarea este liberă. Proiectul poate fi urmărit şi pe website-ul http://suvenirarad.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.