Protest la Timișoara față de OUG pe legile justiției: „Politicienii corupți vor...

Protest la Timișoara față de OUG pe legile justiției: „Politicienii corupți vor reintra în posesia butoanelor puterii”

1
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt chemați să iasă din nou în stradă. Astfel, duminică seara, în centrul orașului, va avea loc un protest față de noul OUG pe legile justiției.

„Noul OUG pune capăt justiției independente. Acordarea unor drepturi nejustificate noului «SS» va genera un control absolut asupra magistraților.


Politicienii corupți vor reintra în posesia butoanelor puterii, care-i va feri de mâna justiției și prin care se vor putea răzbuna pe adversarii politici. Autoritarismul se așterne încet, în indiferența unei majorități a concetățenilor noștri. Astăzi vor fi săltați cei care ies în stradă, mâine fiecare din voi veți risca lucrul acesta. Veniți alături de noi, să fim altfel decât niște oi!”, au scris pe Facebook inițiatorii acțiunii intitulate „Protest împotriva «SS»-ului justiției”.

Protestul se va defășura începând cu ora 18.00 în Piața Victoriei din Timișoara.

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial, ea fiind adoptată marţi, în şedinţa de Guvern. Actul normativ adoptat de Executiv prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.