PSD a început deja campania pentru europarlamentare, cu mesaje proeuropene

PSD a început deja campania pentru europarlamentare, cu mesaje proeuropene

0
DISTRIBUIȚI

Social-democrații au început campania pentru alegerile europarlamentare, iar un oraș a fost împânzit bannere care conțin mesaje proeuropene şi sigla PSD. Primarul PSD al Lugojului, cel care conduce și filiala locală a formațiunii, a declarat că acţiunea este una de precampanie şi este legală. În privinţa mesajului, edilul a declarat că este gândit de partid, PSD-ul nefiind un partid antieuropean din moment ce „deţinem preşedinţia”, a transmis adevarul.ro.

Până la alegerile pentru Parlamentul European mai sunt peste două luni, însă în mai multe zone din oraş au fost amplasate bannere cu mesajul „Împreună cu lugojenii pentru Europa”. Primarul Francisc Boldea, care este şi preşedintele PSD Lugoj, a declarat pentru sursa citată că acţiunea este una de precampanie, nefiind nicio problemă de legalitate în montarea mesajelor politice.

„Conform legii, începând cu alegerile din 2016, tot ce era voie în campanie este voie înainte de campanie. Ca atare, până la data de 23 aprilie, când se dă startul campaniei electorale diferite partide cer aprobare, conform legii, la autoritatea locale.


La Lugoj, PMP-ul a cerut pentru bannere şi panouri, USR-ul pentru strângere de semnături şi PSD-ul pentru bannere. Acestea trebuie date jos până în 23 aprilie, când vor fi acele panouri de dimensiunile stabilite de lege. Nici în perioada premergătoare afişele nu îndeamnă la vot. Nu zice nimeni: veniţi la vot în data de…”, a spus Francisc Boldea pentru adevarul.ro. În privinţa mesajului proeuropean de pe bannere, în contradicţie cu mesajul antieuropean transmis de unii lideri ai partidului, primarul Lugojului a declarat că PSD-ul nu poate fi antieuropean. „Mesajul nu e al meu. E mesajul partidului. Dacă noi deţinem preşedinţia cum nu suntem pentru Uniunea Europeană!?”, a mai declarat primarul Lugojului.

Ajutor de la o societate a consiliului local

Preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, a postat pe pagina sa de Facebook un clip în care arată că un angajat al Meridian 22, firma de apă şi canal a Consiliului Local Lugoj, în care PSD deţine majoritatea, lucrează la montarea bannerelor. Directorul companiei, Florin Iovescu, a confirmat pentru adevarul.ro că persoana care apare în filmare este angajat al Meridian, dar susţine că omul era în timpul liber. „E un om care are un contract de muncă cu noi. Era sâmbătă, era în timpul lui liber. Este salariatul nostru, dar a fost în timpul liber”, a declarat Iovescu.

Dan Dobie, patronul firmei angajate de PSD să facă lucrarea, a declarat că a solicitat ajutor din partea clientului, care i-a trimis persoana respectivă. „Eu am solicitat că am nevoie de un om. Nu ştiu cum s-au hotărât, cine a hotărât, Meridianul, partidul….Că a fost în timpul lui liber, că nu a fost. Ne-au spus că omul ăsta va fi de găsit undeva pe stradă şi el ne va indica ce să facem”, a declarat Dan Dobie pentru adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.