Alexandru Pelici, înaintea derby-ului: „Presiunea e în mod normal pe ACS Poli”....

Alexandru Pelici, înaintea derby-ului: „Presiunea e în mod normal pe ACS Poli”. De ce şi-ar fi dorit tehnicianul Ripensiei să evite „lanterna” la restart

0
DISTRIBUIȚI

Liga a II-a se reia sâmbătă şi cu un inedit duel local timişorean. După o iarnă destul de lungă, Ripensia şi ACS Poli se întâlnes în fief-ul celei din urmă, „Electrica”. Alexandru Pelici a spus că nu şi-ar fi dorit ca primul joc oficial din 2019 să fie cu ultima clasată din cauza necunoscutelor în legătura cu tabăra adversă. Totodată tehnicianul roş-galbenilor a subliniat că presiunea va fi pe elevii lui Valeriu Răchită dată fiind situaţia din clasament.

„Suntem înaintea începerii unui mini-retur, a unui campionat foarte disputat. Atât în zona de sus, cât şi în zona de jos, e unul dintre cele mai atractive campionate ale Ligii a II-a din ultimii ani. Vom avea un mini-retur de foc, cu echipe care s-au întărit foarte bine, cu antrenori foarte buni… Referitor la meciul cu ACS, am mai spus-o, mi-aş fi dorit să nu se întâmple în prima etapă. Nu sunt foarte multe lucruri pe care le putem şti despre Poli, aşa că nu se poate vorbi despre o analiză a jocului sau a jucătorilor care au venit, decât poate luaţi individual, ca o analiză colectivă ar trebui să treacă mai multe jocuri, ca să avem imagini şi să ne dăm seam… Sperăm să facem un meci bun, consistent, să punem probleme, rămâne să ne concentrăm pe jocul nostru. Presiunea e în mod normal pe Poli, ei au nevoie de victorie obligatoriu, pentru a începe cu dreptul, la fel cum ne dorim să începem şi noi cu dreptul.


Ne-am pregătit bine, pentru asta am făcut cele două cantonamente, ne-am pregătit să începem cu bine. Suntem optimişti şi vom vedea ce va fi”, a declarat Alexandru Pelici.

„Principalul” Ripensiei admite că meciul poate fi cu atât mai greu, în condiţiile în care e şi un derby local. „Întotdeauna în jocurile acestea, cu echipe din acelaşi oraş sunt orgolii, cu siguranţă va fi un joc disputat. Sper să se dispute în limitele fairplay-ului şi cel mai bun să câştige”, a precizat Pelici.

Ripensia nu stă nici ea strălucit în clasament, fiind pe locul 12, la doar patru lungimi de zona periculoasă. „…Sper să reuşim să citim cât de repede putem ceea ce va juca Poli. Ieri vorbeam cu Gyuri Stoianov (antrenorul cu portarii) şi-mi spunea că sunt sondaje care o dădeau pe Poli favorită în proporţie de 51%. Nu contează asta, contează ce se va întâmpla în teren. Aşa, cei care nu-şi permit un pas geşit pe teren sunt cei de la Poli”, a conchis Alexandru Pelici.

„Ripi” a mai disputat un test marţi cu Centrul Naţional de Pregătire Timişoara, câştigat cu 4-0. Alex Pelici a confirmat că atacantul Constantin Adrian Stoica (ex-Clinceni) rămâne în Ciarda Roşie. Acesta e doar al cincilea jucător adus de roş-galbeni în iarnă, după portarul H. Moldovan, fundaşul Tînc şi tinerii mijlocaşi ofensivi Chera şi Istrătescu. „Stoica e jucătorul nostru, ne-am mai fi dorit să mai aducem doi-trei jucători, dacă se va putea bine, dacă nu, vom încerca să o scoatem la capăt cu lotul care este. Normal, mai sunt doar jucători liberi de contract…”, a precizat Pelici, care, după testul de la Reşiţa s-a arătat nemulţumit de soliditatea lotului ripensist. De partea cealaltă, ACS Poli a înregistrat nu mai puţin de 15 veniri.

Ripensia nu va putea miza sâmbătă pe Monea (suspendat) şi Ungureanu (în covalescenţă).

Partida ACS Poli – Ripensia se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Electrica”, în runda a 22-a a Ligii a II-a. În tur, lanterna roşie actuală a câştigat meciul socotit în deplasare cu 3-2.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.