Ripensia Timişoara a încheiat stagiul din Antalya cu o victorie şi un...

Ripensia Timişoara a încheiat stagiul din Antalya cu o victorie şi un bilanţ uşor pe plus. Duel aprig cu sârbii de la Proleter

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia a câştigat astăzi ultima partidă de verificare din cadrul stagiului centralizat extern. Roş-galbenii s-au impus cu 2-1 (2-0) în faţa celor de la Proleter Novi Sad, grupare din prima ligă a Serbiei. Deşi a fost doar un joc amical, pe parcursul întâlnirii s-au arătat nu mai puşin de trei cartonaşe roşii. Timişorenii revin în ţară cu un bilanţ per total pozitiv: trei victorii şi două înfrângeri.

„Ripi” a forţat încă din start în ultimul joc din Turcia şi presiunea a dat roade. După doar cinci minute tânărul Vlad Chera, sosit în această iarnă, a deschis scorul cu o reluare din opt mertri în urma centrării lui Călin Toma. Serviciul i-a fost întors căpitanului timişorenilor peste alte opt minute, când Chera a fost faultat în careu iar Toma a punctat de la punctul cu var.


Putea fi şi 3-0 la pauză, dacă Zaluschi nu ar fi irosit o şansă singur cu portarul sârbilor.

De notat că Ripensia a suferit şi o eliminare, Stoi a văzut al doilea cartonaş galben în minutul 41, dar conform înţelegerii în astfel de teste jucătorul a fost doar înlocuit. Proleter a redus din diferenţă cu opt minute înainte de final. Totodată în ultimele minute adversarii au văzut două cartonaşe roşii. Primul pentru o lovire cu pumnul (min. 85), al doilea pentru cumul de avertismente. Echipa din Novi Sad însă nu mai avea oameni disponibili pe bancă după aceste faze şi a încheiat jocul în nouă oameni.

Proleter Novi Sad e nou promovată în elita din campionatul vecin, unde e clasată pe poziţia a 7-a în pauza de iarnă. Mâine, roş-galbenii vor reveni acasă. Ultimele teste ale Ripensiei înainte de startul Ligii 2 sunt în ţară, cu UTA (13 februarie, ora 11) şi CSM la Reşiţa (16 februarie, ora 11). Cu arădenii se va juca la Baza 2.

Ripensia: Păduraru – A. Popa, Tînc, Ţieranu (‘72, Apro), Străuţ – Stoi (‘41, Burdeţ), Anghelina– Chera (‘61, Cluci), Zaluschi (‘61, Dumiter), C. Toma (‘61, Bădăuţă) – Mansour (‘72, Istrătescu). Antrenor: Alexandru Pelici.

Bilanţul Ripensiei în Antalya:

Ripensia – Daejeon Citizen (Coreea de Sud 2) 1-0
Ripensia – Celik Zenica (Bosnia) 1-0
Ripensia – U Craiova 1948 (L3) 1-3
Ripensia – Sibir Novosibirsk (Rusia 2) 1-4
Ripensia – Proleter Novi Sad (Serbia) 2-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.