Robu explică de ce nu a fost la negocierile de la Guvern:...

Robu explică de ce nu a fost la negocierile de la Guvern: „Nu am fost spațial, am fost prezent de la distanță”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a preferat să critice propunerile bugetare pe anul 2019 de la distanță, în loc să fie prezent, la fel cum au făcut alți primari de municipii, la Guvern, pentru a-și exprima nemulțumirile. Robu a precizat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că nu a putut ajunge la București, săptămâna trecută, pe motiv că a trebuit să fie prezent la un alt eveniment organizat în capitala Banatului. În plus, edilul susține că nu ocupă nicio funcție de conducere în cadrul Asociației Municipiilor din România, dând vina pe fostul primar Ciuhandu, care nu și-ar fi plătit cotizația.

„Sunt un tip destul de vocal, așa sunt considerat, chiar dacă nu am nicio funcție în Asociația Municipiilor din România. Lumea s-a așteptat să fiu acolo, dar eu nu am funcții. Asociația este reprezentată prin președinte, prin vicepreședinți. Eu am fost ales vicepreședinte, dar am renunțat la funcție pentru că ar fi trebuit să plătesc vreo 600.000 de lei, cotizații pe care domnul Ciuhandu nu le-a plătit când a fost primar. Eu am plătit de când am devenit primar cotizația și trebuia să plătesc și restanțele. Am luat decizia de a-mi da demisia din funcția de vicepreședinte. În plus, pentru că sunt combativ, v-ați fi așteptat să fiu acolo.


Însă, în acea zi am găzduit în Timișoara unul din cele patru evenimente pe care Timișoara le găzduiește în cadrul președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Am avut reprezentanți din 26 de țări ai Uniunii Europene și eram gazdă, eram organizatori, iar evenimentul a fost găzduit de Primăria Timișoara. Cum ar fi fost ca primarul să nu fie la momentul de deschidere, la bun venit și apoi la alte momente ale acestui eveniment important de reprezentare a României. Eu m-am angajat în fața Ministerului de Externe și a Ministerului Mediului, în speță, și evident trebuia să onorez până la capăt angajamentul. Am fost și seara până târziu cu oaspeții noștri și am făcut tot ce mi-a stat în putință să fie o reuniune reușită”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a precizat că, totuși, va fi prezent la următoarea întâlnire a primarilor de municipii la Guvern, dacă va mai fi organizată una. „Eu nu am fost spațial prezent, dar am fost prezent de la distanță”, a adăugat Nicolae Robu.

De asemenea, întrebat de ce nu a fost prezent nici la ceremonia dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, marcată în data de 24 ianuarie, primarul Timișoarei a explicat că „am avut o perioadă de vacanță legală și am fost plecat din localitate. Am fost la Băile Felix câteva zile”. Nicolae Robu a început să râdă în momentul în care a fost întrebat de reporterul PRESSALERT.ro dacă la Băile Felix, unde a mers în concediu cu omul de afaceri Dumitru Dinulescu, a fost negociată întoarcerea în PNL Timiș a acestuia. „Întâmplător, ca să zic așa. Noi ne-am întâlnit și în alte rânduri, nu numai acum, la Felix. Întotdeauna am avut o relație apropiată, o relație de prietenie și când au fost anumite supărări, au fost prieteni, căci și între prieteni mai apar supărări câteodată. Asta s-a întâmplat, nu pot să fiu prezent întotdeauna, la absolut toate evenimentele”, s-a scuzat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.