Robu, mesaj pentru cei care au comentat că pe lista celor care...

Robu, mesaj pentru cei care au comentat că pe lista celor care primesc teren gratuit s-au aflat și apropiații săi: “Tâmpiți rău”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut, astăzi, o ieșire nervoasă, la finalul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, fiind întrebat de un jurnalist cum comentează faptul că au existat mai multe opinii critice referitoare la lista cu tinerii care vor primi gratuit de la primărie un teren pentru a-și ridica o casă. Asta în condițiile în care pe listă se aflau, inițial, și apropiați ai edilului, printre care Sanda Greblă și Cătălin Iapă, consilierii săi personali.

Nicolae Robu a precizat că cei care au astfel de opinii critice sunt „tâmpiți rău” și a dezvăluit că Iapă nu s-ar mai afla pe un loc eligibil.

„Dom’le, nu se rușinează oare ce minte au cei care au opinii critice la așa ceva? Consilierii mei sunt decăzuți din drepturile de cetățean? Acest tânăr pe care-l vedeți aici (n.r. Cătălin Iapă) este primul sub linie. Da? Ați mai și dezinformat pe deasupra. Este primul sub linie. Dar presupunând că ar fi fost o poziție mai sus, că este la egalitate de punctaj, numai după criteriile de departajare este primul sub linie, el nu are drepturile oricărui cetățean din țara asta, pentru că este consilierul meu? A beneficiat de vreun bonus în atribuirea punctajului pentru că este consilierul meu? Atunci ar fi fost incorect. Dacă ar fi beneficiat de vreun bonus. Altfel, e în competiție egală cu orice tânăr. De unde… trebuie să fii tâmpit rău, îmi pare rău, că trebuie să o spun. Dar nu tâmpit, tâmpit rău ca să ai pretenția ca niște cetățeni care ocupă anumite poziții care nu-i favorizează într-o competiție să nu aibă dreptul să participe la competiție.


Cum să ai asemenea pretenții, dom’le? Pe ce lume trăim?”, a declarat Nicolae Robu.

După ce s-a calmat ușor, edilul a precizat că nu s-a referit la jurnalistul care l-a întrebat, ci la cei care fac astfel de acuzații.

„Nu mă refer la dvs, ci la cei care acuză asta. Dom’le, mie mi-ar fi rușine să vin cu așa ceva, să acuz așa ceva. Dacă ar fi ceva incorect comis, dacă ar spune cineva, uite, a primit un punct, jumătate de punct, oricât de puțin în mod nedrept pentru că e consilierul lui Robu, ei, atunci e cu totul și cu totul altă treabă. Atunci trebuie cercetat și cine a făcut o astfel de incorectitudine trebuie pedepsit, dar nu e vorba despre așa ceva. Ei au intrat într-o competiție corectă și beneficiază de drepturi pe care le conferă legea”, a mai adăugat Nicolae Robu.

Vă reamintim că trei tineri au dat Primăria Timișoara în judecată, după ce comisia care a analizat dosarele a considerat că trebuie respinși pentru că au împlinit vârsta de 35 de ani în momentul în care s-a făcut împărțirea parcelelor. Însă primaria a pierdut două dintre procese, astfel că cei doi tineri au fost trecuți pe lista, în locul altor doi aflați pe ultimele poziții.

Inițial, Cătălin Iapă s-a aflat pe poziția 124, dar se pare că după ce dosarele au fost reanalizate, nu a mai reușit să ocupe un loc eligibil. În total, 128 de parcele vor fi oferite tinerilor din Timișoara pentru a-și ridica o casă. 47 din cele 128 de parcele au o suprafață de 252 de metri pătrați, iar restul de 276 metri pătrați. Terenurile se află pe strada Ovidiu Balea, fiind în proprietatea municipiului Timișoara.

Pentru a primi o parcelă pe str. Ovidiu Balea, una dintre condiții pentru tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani a fost să aibă și un depozit bancar de 10.000 de euro. Lista finală cu cei 128 de beneficiari urmează să fie votată în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, cel mai probabil.

1 COMENTARIU

  1. Nea Robu traim in lumea dumneavoastra in care uni sunt distrusi si bagati in faliment de decizile dumneavoastra. Eu personal am avut pierderi financiare de 30000 de euro pentru ca mi-ati inchis afacerea pentru ca puteti si eu nu sunt membru Pnl probabil. Adica lingau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.