S-a lansat licitația pentru achiziția a 44 de autobuze electrice din bani...

S-a lansat licitația pentru achiziția a 44 de autobuze electrice din bani europeni. Când vor sosi la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Anunț important făcut, astăzi, de Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș. Primarul Timișoarei a declarat că, recent, Ministerul Dezvoltării a lansat licitația pentru achiziționarea a 44 de autobuze electrice, care vor fi cumpărate cu fonduri de la Uniunea Europeană.

„Fiți liniștiți în privința proiectelor europene.


Eu nu răspund la presiuni. Vine momentul, la sfârșitul lunii martie, când vom trage linie și veți vedea de ce valoare sunt proiectele depuse de noi pe fonduri europene. Proiectul de achiziție a celor 44 de autobuze electrice este deja în fază avansată, licitația este în derulare pe SEAP. Acest proiect este în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Am răspuns foarte prompt pentru a avea un astfel de parteneriat. Nu mai facem parteneriate politice, dar administrative trebuie să avem pentru binele orașului, al comunității. Vreau să facem parteneriate cu guvernul, oricât îl critic, pentru obiectivele majore ale Timișoarei, care nu pot fi făcute decât în parteneriat cu guvernul”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, autobuzele electrice pe care Ministerul Dezvoltării le cumpără pentru capitala Banatului ar urma să sosească, cel mai probabil, în a doua jumătate a acestui an. „Nu știu în cât de scurt timp pot fi livrate toate. Sperăm că licitația va merge la bun sfârșit într-un timp scurt”, a precizat Nicolae Robu.

Fiecare autobuz electric va avea o lungime de 18 metri. Valoarea totală a celor 44 de vehicule care vor ajunge la Timișoara se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.