SCM Politehnica, săgeți către arbitraj după eșecul cu Steaua. Vineri se taie...

SCM Politehnica, săgeți către arbitraj după eșecul cu Steaua. Vineri se taie panglica la noul Centru Național Olimpic de Pregătire de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Handbaliștii alb-violeți au pierdut duelul de clasament de la Chiajna din runda cu numărul 20 a sezonului regulat al Ligii Zimbrilor. SCM Politehnica a cedat cu scorul de 22-24 jocul cu gazda CSA Steaua. Bănățenii au suferit mult în partea secundă, când au fost mai mereu echipa pedepsită să joace cu om în minus.

„Gazdele au controlat tot ce a mișcat…”, a fost concluzia de pe pagina clubului timişorean. Poli a avut un start slab în atac la marginea Capitalei și s-a văzut condusă cu patru goluri, dar a revenit și s-a apropiat la un singur gol de steliști înainte de pauză (8-9). Totuși, bucureștenii au avut două goluri avantaj la pauză (9-11).

La reluare, precum în alte jocuri timișorenii s-au simțit frustrați de arbitraj. Roș-albaștrii au avut din nou +4 pe tabelă iar alb-violeții reușiseră o revenire frumoasă pe tabelă. Dar la 17-16, arbitrii Mârza și Nedelea (Cluj) au dictat 7 metri și eliminare la anrenorul Pero Milosevic.


Bucureștenii au revenit astfel in control și au suferit singura eliminare când zarurile erau aproape aruncate, in minutul 56 cu un avantaj consistent pe tabelă.

După acest eşec, Poli, calificată deja în play-off, rămâne ddeparte de zona podiumului. Pe locul 7 cu 34 de puncte. Steaua e pe 5, cu 38.

Marcatori: 

STEAUA: Georgescu 7 goluri, Florea 6, Aslanian 6, Vegar 4, Vujic 1.
SCM POLI: Sadoveac 6, Marjanovic 4, Cîmpan 4, Fenici 3, Pribanic 3, Neamțu 1, Orbovic 1.

CNOPJ, deschis la Timişoara

Peste două zile sala „Constantin Jude” va fi gazda evenimentului care marchează deschiderea oficială a centrului juvenil dedicat handbalului. Proiectul Centrului Național Olimpic de Pregătire este al treilea de acest gen din ţară, după CNOPJ București și CNE Sighișoara. 18 sportivi din două generații (2002/2003 și 2004/2005) se vor pregăti la Timișoara beneficiind de cele mai bune condiții. Antrenorul coordonator este Jordi Giralt Alberich.

După o conferinţă de presă (ora 14), va urma la ora 15.00 un antrenament deschis publicului. Vor fi prezenți președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, secretarul general FRH, Cristina Vărzaru.

Noul Centrul Național Olimpic de Pregătire pentru Juniori de la Timișoara s-a realizat în parteneriat cu autoritățile locale și structurile de handbal din oraş. La eveniment vor fi prezente şi fostele glorii alb-violete, Alexandru Folker, Alexandru Matei și Ioan Horge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.