SCM-ul şi-a întrerupt la Piteşti, „pe sirenă”, şirul victoriilor. Clubul Primăriei Timişoara,...

SCM-ul şi-a întrerupt la Piteşti, „pe sirenă”, şirul victoriilor. Clubul Primăriei Timişoara, ameninţat cu blocarea conturilor

0
DISTRIBUIȚI

„Leii” au atras atenţia în noul an după cele trei victorii se senzaţie cu „greii” Sibiu, U-BT Cluj şi CSM Oradea. Vecinii de clasament din Piteşti au fost astfel mai mult decât în gardă. BCMU FC Argeş a avut un avantaj confortabil cu SCM Timişoara, dar bănăţenii au fost aproape de o victorie în extrems. Echipa din Trivale s-a impus în cele din urmă la limită, cu 86-85, după ce Popa Calotă a marcat un coş după sunetul final al sirenei.

Gazdele au câştigat primul sfert cu 29-27 iar la pauză aveau un avantaj de cinci puncte: 50-45. Mai mult, alb-violeţii din Trivale s-au distanţat şi înaintea pătrimii decisive. Iar piteştenii au ajuns la 13. „Arma” de la distanţă a fost folosită însă din nou de bănăţeni, care au recuperat prin Pesakovic şi Vukosavljevic o mare parte din diferenţă. Tot coşgheterul „leilor” şi-a adus echipa la un singur punct cu încă o triţă. Apoi, cu trei minute înainte de final Pesakovic l-a copiat pentru 80-78! Argeşenii au avut însă nervii mai tari pe final. Ex-bănăţeanul Jeremic a contribuit şi el la succesul gazdelor, cu un blocaj la Vukosavljevic. Acesta din urmă a mai înscris însă trei puncte importante când mai erau şase secunde din joc. Piteştenii au ratat apoi două libere iar la panoul celălalt Popa Calotă a dat drumul prea tâziu la minge şi în loc de 87-86 pentru vizitatori „vulturii” au fost cei care au obţinut un succes la limită.

SCM e acum la egalitate de puncte cu Piteştiul, ambele au câte 26 de puncte. Vladan Vukosavljevic a fost din nou om-cheie în angrenajul „leilor”. El a fost coşgheterul întâlnirii, cu 31 de puncte, 9 recuperări şi procentaj 100% la „libere” (5/5). Pesakovic (14 puncte), Randolph (11), Brown (10), Popa Calotă (9), Stojadinovic (6) şi Baciu (4) au fost ceilalţi realizatori ai timişorenilor. Ivan Siriscevic (18 puncte) a fost principalul marcator al argeşenilor.

Radu Ţoancă neagă riscul blocajului

Dacă pe teren „leii” au devenit o forţă de temut în Grupa Roşie, în birouri situaţia rămâne încordată.


După cum se ştie baschetbaliştii Derrick Low, Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic, care au fost legitimaţi la vechiul club, au câştigat în instanţă contra SCM-ului. Actualul club al Primăriei Timişoara ar trebui astfel să le plătească datoriile după ce Tribunalul Timiş a recunoscut decizia BAT.

Sabin Gherdan, reprezentantul jucătorilor, anunţă că de astăzi s-au emis popriri pentru suma datorată, un total de 151.152 euro. Documentaţia întocmită de un executor judecătoresc vizează atât întregul club sportiv municipal, cât şi Primăria Timişoara. Totuşi, oficialii SCM-ului susţin că nu există riscul blocării conturilor deoarece au făcut recurs la prima decizie. „Nu avem nicio propeală pe niciun cont, noi am făcut şi vineri şi astăzi plăţi şi eu mă îndoiesc că poate cineva să blocheze conturile unei echipe de drept public în condiţiile în care până pe data de 18 februarie există termen de recurs. Şi noi am făcut recurs la prima sentinţă deci ne vom judeca la Tribunalul Timiş şi în funcţie de sentinţă sigur vom proceda ca atare, dacă vom pierde vom plăti banii… Noi am primit în 21 ianuarie sentinţa redactată şi avem termen de 30 de zile, am şi redactat-o, am şi înregistrat-o la tribunal. Eu mă îndoiesc că un executor poate să pună în execuţie o sentinţă care nu e definitivă”, a declarat Radu Ţoancă, directorul SCM-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.