Ultimatum de la FIBA şi noi litigii pentru SCM Timişoara. „Leii” au...

Ultimatum de la FIBA şi noi litigii pentru SCM Timişoara. „Leii” au învins o echipă maghiară în pauza de la jocurile oficiale

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara continuă să aibă griji mari în afara terenului. Deoarece nu a respectat hotărârile BAT în privinţa datoriilor către foştii jucători, FIBA impune bănăţenilor mai multe termene pentru plata eşalonată a acestora. Totodată clubul de pe Bega e ameninţat cu noi amenzi în cazul în care nici acest plan nu e respectat.

Nu toate veştile sunt negre pentru SCM. Astfel, dacă clubul va efectua prima plată stabilită până la data de 31 Martie 2019, clubului i se va acorda provizoriu dreptul de a efectua din nou transferuri. Sumele care trebuie plătite până la această dată nu sunt insă mici, astfel trebuie achitate 33.024 EUR și 21.500 USD in contul deciziei BAT 0951/16, respectiv 5.508 EUR si 3.633 USD în contul deciziei BAT 0991/16.


Altfel, automat clubul va primi o nouă amendă de 15.000 franci elveţieni. Restu plăţilor, care sunt in cuantumuri mai mici, sunt prevăzute până la 30 august a.c.

„Dacă nici aceste tranşe nu vor fi respectate, va urma o amendă de 25.000 franci elveţieni”, spune Sabin Gherdan, reprezentantul jucătorilor care s-au indreptat către instanţe. Reamintim că SCM Timişoara a făcut recurs pe plan intern, la Tribunalul Timiş, unde a pierdut in primă instanţă procesul legat de recunoaşterea deciziilor BAT in ţară. Clubul timişorean era ameninţat cu poprirea conturilor in acest caz. 

Conducerea „leilor” nu s-a achitat nici de datoriile către jucători care au trecut mai recent in club. Conform totalbaschet.ro, după Popescu, Mijajlovic, Jeremic, Păun şi Drăguşin s-au indreptat de asemenea către tribunal pentru a-şi recupera salariile restante.

Amicale în pauza din Ligă

SCM Timişoara a disputat două amicale la finele săptămânii trecute. Ambele cu maghiarii de la Kecskemet. Vineri a fost 90-85 pentru bănăţeni iar 75-65 e scorul cu care s-a incheiat jocul 2, de sâmbătă.

Vineri (ora 18), SCM-ul revine la jocurile din Grupa Roşie a Ligii Naţionale cu un duel acasă împotriva Craiovei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.