Timişoara exultă din nou la baschet. SCM-ul a învins Clujul şi a...

Timişoara exultă din nou la baschet. SCM-ul a învins Clujul şi a ajuns la trei succese consecutive în Grupa Roşie GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-912089681">
Foto: Virgil Simonescu

SCM Timişoara şi-a continuat seria evoluţiilor de senzaţie din noua fază a Ligii Naţionale. După ce le-a răpus pe Sibiu şi Oradea, „Leii din Banat” au umplut sala, aproape ca-n vremurile bune, împotriva puternicei U-BT Cluj-Napoca. Alb-violeţii au condus în majoritatea timpului, finalul a fost pe muchie de cuţit, însă tot gazdele s-au bucurat în încheiere, scor 80-78 (42-37).

„Leii” au început tare şi au avut la un moment dat în primul sfert 12 puncte avans. Al doilea sfert s-a reluat de la 26-20 în favoarea elevilor lui Cristian Bota. Iar scenariul primei reprize, cu bănăţenii distanţându-se, apoi cu ardelenii recuperând puncte importante s-a repetat de-a lungul partidei. După ce oaspeţii s-au apropiat la un punct, tot amfitrionii au reuşit să iasă pe plus, la capătul unui sfert acontat de U-BT (16-17).

Diferenţa s-a făcut de la distanţă, acolo unde Brown şi Diculescu au fost puncte forte. Acompaniaţi de Stojadinovic. Iar sfertul 3 a fost câştigat categoric de SCM (23-15). Ultima pătrime s-a reluat de la 65-52 pentru timişoreni, care se vedeau poate deja câştigători. U Cluj a avut însă un nou „comeback”, reuşind chiar să preia conducerea. De la 71-56 scorul a devenit 76-78 după reuşita lui Dorsey, cu doar un minut şi 45 de secunde rămase din dispută. Finalul foarte strâns a adus şi tensiune, conducătorul Ilie Triţoiu a privit finalul de pe scările „Olimpiei” iar câteva decizii au încins spiritele. Triţa lui Stojadinovic i-a repus pe bănăţeni „în drepturi” iar finalul a fost gestionat bine deşi acelaşi jucător sârb a ratat o „liberă” când mai erau 16 secunde şi tabela indica un fragil 79-78.

Cel mai bun marcator al partidei şi al „leilor” a fost Sherwood Brown, autor a 18 puncte. Pentru SCM au mai punctat: Vukosavljevic, Stojadinovic (ambii 17 puncte, primul în „double double” cu 14 recuperări), Pesakovic (10), Randolph (5) şi Komatina (2). Principalul realizator al oaspeţilor de la U-BT Cluj a fost Kyndall Dykes, cu 16 puncte şi 9 recuperări.

Pentru SCM Timişoara urmează în campionat derby-ul de clasament cu BCMU FC Argeş, la Piteşti, meci programat pe 11 februarie. Mai întâi, „leii” vor disputa pe teren propriu manşa secundă din turul 3 al Cupei României, în compania celor de la CSM Sighetu Marmaţiei (în tur 84-57 pentru SCM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.