Se pregătește o nouă ediție a FEST-FDR, cel mai important festival de...

Se pregătește o nouă ediție a FEST-FDR, cel mai important festival de teatru din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Naţional Timişoara lansează cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti, care va avea loc în luna mai şi e considerat a fi cel mai important festival al teatrului românesc în context european.

FEST-FDR doreşte ca şi ediţia din acest an să fie un eveniment teatral de anvergură europeană, urmând ca FDR să reunească cele mai reprezentative spectacole realizate pe baza unui text românesc, în timp ce FEST îşi propune să prezinte publicului timişorean spectacole europene inovatoare, dintre care o bună parte se vor desfăşura în aer liber.


Festivalul timişorean s-a impus, de-a lungul anilor, drept unul care promovează diversitatea, creativitatea şi dialogul între diferite forme de artă ale spectacolului – dans, teatru, arte vizuale, muzică – şi între culturi. În acest an, festivalul se va desfăşura sub egida Sezonului România-Franţa, incluzând în program o importantă selecţie de spectacole ale unor companii franceze, şi va încerca, prin numeroasele sale evenimente, să reunească un număr cât mai mare de oameni şi idei.

Tema aleasă pentru această ediţie se intitulează SPAM, o idee care se doreşte a fi cercetată cu mijloacele artelor scenice, pornind de la faptul că ea a devenit o componentă tot mai prezentă în viaţa cotidiană. FEST-FDR 2019 propune, aşadar, un caleidoscop teatral al perspectivelor, fie ele drumuri deschise sau acces interzis, având conştiinţa faptului că răspunsurile vor fi întotdeauna individuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.