Site-ul ANAF, din nou blocat. Declaraţiile fiscale nu se pot depune în...

Site-ul ANAF, din nou blocat. Declaraţiile fiscale nu se pot depune în sistem electronic

0
DISTRIBUIȚI

Vreţi să depuneţi documente online pe portalul ANAF? Deocamdată nu o puteţi face, pentru că acesta e căzut. Specialiştii IT de la Finanţe au anunţat doar că serverele instituţiei au fost suprasolicitate, iar resursele limitate nu mai permit funcţionarea optimă a sistemului.

Din păcate, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a decis ca majoritatea declaraţiilor să poată fi trimise pe adresa instituţiei doar online, pentru a se evita aglomeraţia la ghişee şi problemele referitoare la depunerea în sistem clasic a documentelor.


Problema a apărut de la primele ore ale dimineţii, atunci când pe site-ul Finanțelor a fost publicat următorul anunţ: „În prezent, portalul ANAF generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. Se identifică soluţii de utilizare optimă a tuturor resurselor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente! Vă mulţumim pentru înţelegere!”

De asemenea, acolo sunt publicate şi trei link-uri directe către paginile de depunere a declaraţiilor unice, a declaraţiilor fiscale şi unul pentru verificarea stadiului depunerii documentelor. Din păcate, nici link-urile directe nu funcţionează. Oficialii Agenţiei nu au anunţat când va redeveni funcţională facilitatea de trimitere a acestor declaraţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.