Timișoara are în sfârșit firmă care să se ocupe de salubrizarea stradală....

Timișoara are în sfârșit firmă care să se ocupe de salubrizarea stradală. Cine a câștigat licitația

0
DISTRIBUIȚI

În sfârșit a fost găsită o firmă specializată care să curețe străzile Timișoarei și să golească coșurile de gunoi. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că licitația pentru desemnarea unui operator care să se ocupe de serviciile de salubrizare stradală s-a încheiat cu succes, iar nicio firmă nu a depus contestație. Licitația a fost câștigată de firma Brantner Servicii Ecologice SRL, cu sediul în Cluj-Napoca.

„Valoarea contractului este de 72.783.988 de lei, la care se adaugă TVA. Contractul este unul cadru, pe patru ani. Sper să meargă totul bine. Patru ani nu mai avem probleme și sper nici pe viitor să nu mai fie probleme ca acelea cu care ne-am confrunat, fiind într-un gol de contract cu un operator specializat”, a afirmat Nicolae Robu.

Conform primarului Timișoarei, cel mai probabil marți va fi semnat contractul cu firma care a câștigat licitația, iar imediat operatorul își va aduce utilajele în oraș, va angaja oamenii necesari și se va apuca de treabă.

„Ei au contract de salubritate pentru o parte din Cluj-Napoca, cred că pe jumătate.


Mai au contract și în Sibiu, Dej, Reșița, DrobetaTurnu Severin, Piatra Neamț”, a detaliat Nicolae Robu.

Vă reamintim că, în ultimele luni, Horticultura, societatea care se ocupă de amenajarea spațiilor verzi din Timișoara, a golit coșurile de gunoi din oraș, după ce acest serviciu a fost atribuit direct, în baza unui contract în valoare de aproximativ 30.000 de euro, ca urmare a faptului că vechiul contract cu Retim a expirat. Edilul s-a arătat mulțumit de modul în care a acționat Horticultura.

„Horitucltura și-a meritat banii, a făcut treabă foarte bună, a fost o situație de forță majoră. Horticultura și SDM și-au făcut datoria. Eu am spus de la început că nu o să poată face față SDM la deszăpezire. Nu am putut să plătim decât 30.000 de euro. Nu a fost nimeni la licitație, eu ilegalități nu fac. Prefer să mi se aducă reproșuri decât să fac ilegalități. Legea a permis contract de 30.000 euro și l-am făcut. Știam că nu se poate face față dacă ninge abundent, dar nu aveam alternativă. La fel și cu Horticultura. Îți trebuie un număr de angajați care să facă față. Noroc că am fost în situația fericită în care angajații Horticultura nu aveau de lucru pe spațiile verzi și le-am dat de lucru să facă curat în oraș”, a mai adăugat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.