Un important drum judeţean din Banatul Montan va fi reabilitat cu bani...

Un important drum judeţean din Banatul Montan va fi reabilitat cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Un important drum judeţean din Caraş-Severin va fi reabilitat cu fonduri europene. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Consiliul Județean Caraș-Severin au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6)”.

În urma acordului de finanţare, peste 11.000 de locuitori din zonă și cei peste 320.000 de locuitori ai județului Caraș-Severin vor beneficia de o infrastructură de bună calitate și conexiuni rutiere adecvate.


Proiectul, a cărui valoare depășește 26 de milioane de euro, este contractat în parteneriat de către Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) și primăriile comunelor Teregova, Cornereva și Mehadia. Prin implementarea investiției, vor rezulta 41 de kilometri de drum județean modernizat, conectat la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), prin intermediul DN6. Drumul Judeţean 608 asigură legăturile cu drumuri de interes național, DN6 (E70) şi localităţile Plugova și Rusca.

Investiția cuprinde lucrări de modernizare a drumului județean pe teritoriile administrative ale celor trei comune, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costiș, Obița, Rusca și Teregova.  Pe lângă cei 41 de km de drum modernizat, vor fi realizate, de asemenea, zece noi podețe și sunt prevăzute reparații la 19 poduri. Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T. Valoarea totală a proiectului este de 125.469.840,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 121.768.253,62 lei. Perioada de implementare este de 34 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.