Un italian cu opt clase a convins un spital din România că...

Un italian cu opt clase a convins un spital din România că este medic. Acesta a operat mai mulți pacienți

0
DISTRIBUIȚI

Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul cu doar opt clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare, a transmis Digi24.

Bărbatul care folosea și numele Matthew Mode nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals.


Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurori.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic. În țara lui, acesta a fost condamnat pentru că a pretins că este cardiolog.

El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Universitate de Medicină „Johns Hopkins” din SUA.

În România a venit în urmă cu un an și chiar a operat câțiva pacienți la mai multe spitale. Din fericire, niciun pacient nu a murit.

Președintele Colegiului Medicilor din România a spus pentru sursa citată că va fi făcută o anchetă extinsă, împreună cu DSP, pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.