Zeci de accidente de muncă și 11 morți în Timiș, anul trecut

Zeci de accidente de muncă și 11 morți în Timiș, anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut la locul de muncă și, dacă o parte dintre aceştia aveau diferite boli care au avut consecinţe tragice, o parte dintre cazuri au fost chiar accidente de muncă.

În total au fost 39 de incidente soldate cu decese şi care au fost anchetate de inspectorii de la ITM Timiş.


Cele mai mari probleme au fost în sectorul construcţiilor, a anunţat Francisc Szasz, Inspector sef Adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă, în cadrul ITM Timiş. Conform acestuia, cele mai multe probleme au fost morţi patologice, iar o altă parte din cazuri au fost accidente rutiere, cercetările fiind acum desfăşurate de Poliţia Rutieră.

„Am avut 39 de morţi pe anul trecut, ceea ce constituie un record negativ în domeniu. Nu am avut de mult aşa un număr mare. Din cele 39 de accidente mortale am avut 9 de traseu si circulaţie, unde competenta revine Poliţiei Rutiere, am avut din păcate, 19 morţi patologice şi în afara muncii. Aici aş vrea să menţionez faptul că numărul deceselor ca urmare a a unor probleme patologice e în creştere. Efectiv, accidente de munca mortale am avut 11. Ramura unde se produc cele mai multe accidente mortale şi grave e, de asemenea, a constructiilor”, a declarat Francisc Szasz, Inspector sef Adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă, în cadrul ITM Timiş.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.