Zeci de magistrați din Timișoara, protest față de OUG pe legile justiției...

Zeci de magistrați din Timișoara, protest față de OUG pe legile justiției FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1411973953">

Aproximativ 60 de magistrați din Timișoara au ieșit, astăzi, în jurul orei 16.00, în fața Palatului Dicasterial pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la OUG pe legile justiției, adoptată în această săptămână.

Este vorba de judecători și procurori din cadrul parchetelor de pe lângă Judecătoria Timișoara și Tribunalul Timiș, DNA, DIICOT, dar și judecători de la Curtea de Apel Timișoara. Aceștia nu au scandat nimic, în schimb au ținut în mâini afișe cu mesaje precum „Stop ordonanțelor date peste noapte”, „Independență”, „Consultare # Ignorare”, „Respectarea avizului Comisiei de la Veneția”, „Astăzi PUG pentru procurori, mâine OUG pentru judecători” sau „Independența mea = Respectarea drepturilor omului”.

Magistraților timișoreni le-au fost alături aproximativ 20 de persoane, care i-au aplaudat pe perioada desfășurării acțiunii de protest și au scandat „Nu cedați”, „Justiție, nu corupție” sau “Nu vrem să fim conduși de hoți”.

„Sistemul stalinist este acesta pentru care ieșim, să nu se întâmple treaba asta. Ar trebui din toată țara, toți să facă asta, să fie grevă generală, doar atunci putem scăpa de acești hoți ordinari, pentru care cuvinte frumoase nu cred că avem”, a precizat Ladislau Turau, care a venit să-i susțină pe magistrați.

„Sprijinim judecătorii și procurorii în protestul lor și suntem foarte bucuroși că în sfârșit o breaslă a unei meserii afectate de ordonanțele toxice ale PSD-ului au ieșit să manifeste și au suportul societății civile, care de foarte mult timp este în stradă”, a adăugat un alt timișorean.

Vă reamintim că Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a anunțat, astăzi, că activitatea cu publicul va fi suspendată în perioada 25 februarie – 01 martie, în semn de protest față de OUG pe legile justiției.

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial, ea fiind adoptată marţi, în şedinţa de Guvern. Actul normativ adoptat de Executiv prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.