Zile pline de evenimente în stațiunea Straja. Cu ce se pot delecta...

Zile pline de evenimente în stațiunea Straja. Cu ce se pot delecta amatorii de sporturi de iarnă FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1778477886">

Chiar dacă vremea s-a încălzit, în staţiunile montane din judeţul Hunedoara e zăpadă iar drumurile de acces au devenit practicabile, aşa încât se poate ajunge relativ uşor în staţiuni, unde proprietarii de cabane şi administratorii pârtiilor organizează diverse competiţii şi activităţi de divertisment, pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti iubitori de munte şi de sporturi de iarnă.

Festivalul Oamenilor de Zăpadă la Straja

În următoarele două luni, Straja, una din cele mai căutate şi frecventate staţiuni, unde stratul de zăpadă se menţine până în primăvară, iar pârtiile sunt numeroase şi accesibile atât pentru  începători cât şi pentru schiorii încercaţi, abundă în competiţii şi distracţii pe toate gusturile. Chiar în prima săptămână a lunii, în 4 februarie, va începe o nouă ediţie a Festivalului Oamenilor de Zăpadă. Concursul care a atras numeroşi turişti şi s-a bucurat de mult succes în anii anteriori, va dura dura aproape o săptămână până în 9 februarie, când va avea loc jurizarea şi premierea celor mai reuşiţi şi amuzanţi  oameni de zăpadă.

La sfârşitul săptămânii viitoare, când elevii sunt în vacanţa intersemestrială, vor avea loc evenimente destinate în primul rând acestora. În 8 februarie va fi organizată Cupa „Tabere Straja” la schi, iar în 9 şi 10 februarie, „Winter Tour” Straja, una din etapele naţionale ale serbărilor zăpezii din cadrul turneului naţional care are loc în cele mai cunoscute sstaţiuni turistice frecventate în sezonul de iarnă. În 16 februarie va avea loc Cupa „Baloo” la schi, după numele unui urs bătrân devenit mascota staţiunii, iar la sfârşitul ultimei săptămâni din această lună, în 23 şi 24 februarie, pe Platoul Soarelui, se va desfăşura Cupa „Hervis”, destinată mai ales începătorilor.

Veteranii încheie sezonul de iarnă

Mai multe evenimente sunt programate şi în luna martie, când iubitorii sporturilor de iarnă mai pot găsi zăpadă la Straja. În 2 martie se va desfăşura Cupa „Comexim” la schi, devenită deja tradiţională, iar în 9 martie, „Carnavalul zăpezii” va oferi turiştilor atât sport cât şi divertisment din belşug. Nu au fost uitaţi nici schiorii încercaţi, pentru care se organizează, între 15 şi 17 martie, „Cupa Veteranilor” la schi, ultima competiţie a iernii, care încheie sezonul.

Competiţia, care se desfăşoară de aproape jumătate de secol, este una de notorietate şi extrem de îndrăgită, aşa încât şi în acest an, un mare număr de schiori din întreaga ţară şi chiar din străinătate şi-au anunţat deja intenţia de a participa. Ca în fiecare an, întrecerea de pe pârtie se va încheia cu o binemeritată petrecere.

Surse foto: avantulliber.ro, wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.