ACS Poli se pregăteşte de meciul „de şase puncte” cu CS Baloteşti....

ACS Poli se pregăteşte de meciul „de şase puncte” cu CS Baloteşti. Valeriu Răchită a remarcat că ilfovenii şi-au odihnit „vedetele” cu „Ripi”

0
DISTRIBUIȚI

„Electrica” va fi mâine gazda unui duel care poate fi catalogat ca „al suferinţei”. După ce a remizat la Snagov, ACS Poli mai poate spera la salvare dacă trece pe teren propriu de o altă ilfoveană, CS Baloteşti, gruparea aflată în faţă la şapte puncte distanţă. Timişorenii au şi probleme după jocul cu liderul, în urma căruia se pare că l-au pierdut definitiv pe Daniel Rogoveanu.

„I-am felicitat pe băieţi pentru atitudine, pentru punctul scos la liderul campionatului, dar i-am şi atenţionat că meciul cu Baloteşti va fi de două ori mai greu şi mai important prin prisma clasamentului decât cel de la Snagov”, a spus azi Valeriu Răchită.

„Principalul” a vorbit şi despre problemele de lot înaintea jocului cu formaţia pregătită de Gică Mihali. Rogoveanu a suferit o fractură la metatarsiene şi ar putea rata restul primăverii. „Din păcate avem ceva probleme de lot. Mă refer la suspendarea lui Codrea, accidentarea destul de gravă a lui Rogoveanu, care are fractură de metatarsian şi probabil nu va mai juca până la sfârşitul campionatului, Bilia are glezna umflată, încercăm să recuperăm din jucători… plus analizele pe care le-a făcut Paramatti, atât pentru lovitura la cap, cât şi în coaste”, a detaliat „Vivi” Răchită. E de aşteptat, în schimb, ca în lot să fie Antonio Manolache, după prezenţa la lotul U19, care a ratat însă calificarea la Europeanul din Armenia. Jucătorul împrumutat de Groningen la Timişoara a fost căpitan la turneul de elită şi intergralist în ultimul joc, 4-0 cu Azerbaidjan, dar România s-a clasat doar pe 2, după Irlanda.

Predescu şi „Ciubuc”, printre menajaţi

Răchită a văzut de la faţa locului Baloteşti – Ripensia (0-2) şi a evidenţiat că gazdele au odihnit trei jucători de bază în duelul cu roş-galbenii.


Ex-„Băieţii în ghete” Cornel Predescu şi Vasile „Ciubuc” Mihai fiind printre cei care s-au regăsit pe bancă la start şi doar primul a intrat pe teren în eşecul din runda trecută.

„Urmează un meci de şase puncte, căci este echipa de deasupra noastră. Suntem pregătiţi, îi cunoaştem foarte bine pe cei de la Baloteşti, atât cât se poate cunoaşte o echipă care, de exemplu, la meciul văzut de mine, cu Ripensia, a folosit trei sisteme de joc în 90 de minute. Au început cu cinci fundaşi, au continuat cu patru şi au încheiat cu trei… probabil că au un lot foarte valoros dacă şi-au permis ca pe cei mai buni trei jucători, Predescu, Vasile Mihai şi Niculae, să-i ţină rezerve la meciul cu Ripensia, înseamnă că stau bine… Am văzut şi meciul lor de la Brăila, pierdut nemeritat, dar acesta-i fotbalul. Au primit un gol şi nu au reuşit să revină. Sperăm ca rezultatul să fie în favoarea noastră, aşa cum a fost şi pentru Brăila … Nu pot să spun ce gândesc ei, eu spun faptic ce am văzut, am fost pe stadion şi i-am văzut pe cei trei pe bancă, doi au intrat pe parcurs, dar e strict problema lor. Noi trebuie să ne vedem de lotul nostru, să găsim cel mai bun 11 care să câştige acest meci de şase puncte”, a adăugat Valeriu Răchit cu referire la strategia ilfovenilor.

După cum se ştie ACS Poli are un echipament nou din iarnă, dar firma olandeză Beltona încă nu a distribuit mult aşteptatul „rând” violet al kit-ului. „Eu întreb din ianuarie, din păcate am înţeles că echipamentul vine din China, e departe în Astia, dar avem promisiunea că azi-mâine e aici. Suntem în legătură aproape în fiecare zi cu reprezentanţii firmei. E personalizat şi durează mai mult. Eu sper ca mâine să fim în acest echipament… Eu am întrebat în fiecare săptămână… la un moment dat am ajuns (la ideea) să jucăm cu echipamentul de anul trecut, dar nu aveam sponsorii…”, a explicat „principalul” lui ACS Poli.

Partida ACS Poli – CS Baloteşti se dispută mâine, de la ora 11, pe arena „Electrica”, în runda 27 a Ligii a II-a Ilfovenii ocupă locul 18, cu 22 de puncte, şapte peste bănăţenii aflaţi pe poziţia următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.