ACS Poli are o misiune dificilă acasă cu Clinceniul. Valeriu Răchită, despre...

ACS Poli are o misiune dificilă acasă cu Clinceniul. Valeriu Răchită, despre problema jucătorilor tineri: „Se cred pe FIFA”

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli încearcă să treacă peste eşecul cu UTA mâine, într-un important joc pe teren propriu. Elevii lui Valeriu Răchită au însă parte de un adversar puternic, a treia clasată Academica Clinceni, formaţie hotărâtă să recupereze la Timişoara punctele pierdute acasă tocmai cu o altă timişoreană, Ripensia. În lotul gazdelor va reveni Cosmin Bîrnoi, dar lipsesc în schimb jucători care au început ca titulari partida de la Arad.

„Am avut o săptămână destul de tristă, de agitată, după meciul cu UTA, partidă pe care eu cred că am pierdut-o datorită ghinionului teribil. Mă refer la prima repriză, pe care am avut-o foarte bună, cu ocazii de gol, gol marcat, apoi un şir de ghinioane, cu accidentarea lui Uyi, respingerea lui Buzan şi golul de 2-1 marcat cu ceafa de Rus. Am stat, am analizat cu băieţii, acum ne aşteaptă un meci extrem de greu, pe care trebuie să-l câştigăm neapărat. Norocul trebuie să ni-l facem şi noi, aşa cum UTA a făcut”, a spus Valeriu Răchită după ultimul antrenament înaintea jocului cu Clinceni.

Academica vine după o remiză, scor 1-1, cu „Ripi”, care a costat-o locul 2 în clasament. Tehnicianul ilfovenilor, Ilie Poenaru, a declarat imediat după semieşec, că vizează trei puncte în acest weekend pe Bega. „Am stat, am analizat Clinceniului, este echipa de pe locul 3, cu jucători tehnici, buni, de perspectivă, luaţi împrumut de la FCSB, şi cu jucători cu experienţă, precum Patriche sau Olariu. Sper ca băieţii să înţeleagă ce am lucrat la antrenament toată săptămâna. Şi să ne bucurăm de o victorie… Din punctul meu de vedere trei echipe se vor lupta pentru cele două locuri promovabile directe plus cel de baraj, U Cluj, Chindia şi Petrolul, ca buget, ca infrastructură, tot ceea ce înseamnă un club de fotbal. Snagov şi Clinceni sunt cele două care încearcă surpriza,dar e foarte greu pentru cele două să ajungă acolo…”, a mai spus Răchită.

„Principalul” lui ACS Poli nu poate miza sigur pe doi titulari din meciul cu UTA.


Sergio Uyi, „după meci a intrat pe mâna doctorului, nu a putut fi refăcut, poate pentru cel de la Snagov”, şi Antonio Manolache, care e plecat la naţionala U19 aproape tot restul lunii.

În schimb, la timişoreni e aşteptat debutul mijlocaşului ofensiv francez Sorel Chemin, în sfârşit apt după ce a sosit cu o suspendare drastică din Cipru.

Bîrnoi, din nou în lot

Pedepsit pentru felul în care s-a pregătit în săptămâna duelului de pe „Motorul”, Cosmin Bîrnoi va face parte din lot pentru jocul cu Academica. „A prins lotul şi Cosmin Bîrnoi, mâine sper să fiu inspirat în alegerea echipei… Mai am unul sau două semne de întrebare, voi vedea azi la analiza video a celor de la Clinceni şi la discuţiile individuale ce echipă voi alege… Sunt anumite probleme de atitudine, de mentalitate, pe care încerc să le corectez. Din păcate sunt unii jucători care nu vor să fie ajutaţi, nu putem lucra în favoarea lor fără ca ei să-şi dorească… Ei iau meseria asta de fotbalist profesionist ca o joacă, şi se cred pe FIFA, în 2019, când ei sunt în viaţa reală”, a explicat Vivi Răchită.

Tehnicianul lui ACS Poli a mizat în runda precedentă doar pe jucători veniţi în iarnă, dar subliniază că nu există discriminare între „vechi” şi „noi”: „Nu sunt jucători noi sau vechi, sunt jucătorii lui Poli, toţi au aceeaşi şansă, trebuie să-şi facă meseria de profesionist, dar sunt anumite lucruri pe care le observ la antrenamente şi în viaţa de zi cu zi a echipei care nu sunt în concordanţă cu un club profesionist. Nu dau nume… Sunt optimist, săptămâna asta i-am trimis, mai mult forţat, la o masă comună, doar ei, să stea să-şi spună în faţă ce au de reproşat unul altuia, după acea masă concluzia a fost că nu mai e de glumit şi toţi trebuie să tragem la aceeaşi căruţă. Adică ridicarea lui Poli cât mai sus în clasament”.

Partida ACS Poli – Academica Clinceni se dispută mâine, de la ora 11.00, pe arena „Electrica”. Oaspeţii au 52 de puncte, în timp ce bănăţenii aflaţi pe locul 19 au doar 14 puncte adunate.

„Şî eu”

ACS Poli s-a alăturat campaniei iniţiate de Ştefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care susţine construcţia de autostrăzi în România. ”Vineri, 15 martie, de la ora 15, pentru 15 minute ne vom opri activitatea. Ne alăturăm acestui demers generos, pentru binele României, în speranța că doleanța românilor se va face, în sfârșit, auzită”, a spus Radu Birlică, administratorul special al clubului. Cum antrenamentul echipei de la ora clasică de B, 11.00, protestul timişorenilor va fi în… birouri.

Un alt club din zonă, CSC Ghiroda are azi meci în C chiar la ora 15.00, cu Crişul Chişineu Criş, timişenii nu îşi întrerup însă activitatea dar încurajează protestul. „…în semn de respect față de jucători, adversari și suporteri nu vom opri meciul de la ora 15.00, ci vom încuraja cât mai multă lume să ni se alăture. Împreună construim un viitor mai bun”, se arată în postarea ghirozenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.