ACS Poli şi-a luat energie dintr-un liceu înaintea deplasării la Snagov. „Meci...

ACS Poli şi-a luat energie dintr-un liceu înaintea deplasării la Snagov. „Meci puţin atipic” pentru Valeriu Răchită cu fosta echipă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli are şanse minime de salvare de la retrogradare după ultimul eşec. În runda următoare elevii lui Valeriu Răchită vor juca chiar în fief-ul liderului Sportul Snagov, grupare care şi-ar putea căuta din vară o nouă casă chiar în vestul ţării. Înaintea deplasării în Ilfov jucătorii timişoreni le-au făcut o vizită elevilor Liceului „Energetic”, aflat pe aceeaşi stradă cu arena „Electrica”.

Bîrnoi şi compania au descins la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I”, aflat pe strada Renaşterii, lângă terenul pe care-şi dispută de obicei meciurile de acasă. Înainte de start Vivi Răchită le-a pus întrebări legate de „matematica fotbalului” tinerilor liceeni. „Eu sunt pe principiul că fotbalul se joacă cu capul mai întâi, e matematică pură, de la traiectoria mingii, la viteza de deplasare a jucătorilor, câţi metri aleargă. Făcând o comparaţie în Liga Campionilor media e 11-12 kilometri iar la noi în prima ligă e 9. I-am întrebat de dimensiunea porţilor, spuneau că e undeva la 7 metri. Nu, e 7,32 m, foarte mare, îi întreb şi pe jucătorii mei, la aşa poartă mare cât de greu e să o nimerim, de la 16 metri e mai greu să dai pe lângă ea. Se întâmplă…”, a spus tehnicianul lui ACS Poli.

Moralul elevilor lui Răchită s-a văzut şi pe teren mic. Energeticul a condus cu 1-0, dar cei „mari” şi-au revenit şi au câştigat cu 3-1. După care Răchită a punctat: „O victorie… după atâta timp, de la meciul cu Ripensia… am ajuns la un liceu, sperăm cât mai mulţi băieţi să se apropie de sport. Că ne uităm la meciurile de ieri, ale Under 17 şi 19 şi se pare că suntem departe de lumea cu adevărat profesionistă. I-am invitat la antrenamentele noastre de săptămâna viitoare, sper să vină, să vadă ce înseamnă un antrenament al unei echipe de fotbal şi să decidă în consecinţă. Nu e uşor, profesioniştii trebuie să se antreneze zilnic, să se sacrifice pentru meseria pe care şi-o aleg”.

„Ne bucură invitaţia celor de aici, ne-a făcut plăcere să venim după antrenament la o miuţă cu băieţii, un lucru foarte frumos. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, sperăm ca începând cu meciul de duminică să obţinem o victorie şi apoi să ne îndeplinim obiectivul, să ieşim din zona roşie. Suntem jucători profesionişti, trebuie să ne facem treaba pe teren. Într-adevăr Snagovul e o echipă din prima parte a clasamentului. O echipă bună, dar în Liga a II-a oricine poate bate pe oricine. Va fi un meci interesant, sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte. Nu ne convine situaţia, e delicată, dar ne facem datoria… sperăm să o scoatem până la capăt. Mai sunt multe etape şi împreună cu colegii mei, credem şi sperăm să ieşim din această zonă”, a spus şi Daniel Rogoveanu. Unul dintre jucătorii care au intrat la „miuţă”.

Pedepsiţi după Clinceni, nici Snagovul nu e „în ordine”

Al doilea eşec la rând a adâncit criza la ACS Poli, care a revenit pe ultimul loc.


Prin urmare nu a fost o săptămână uşoară pentru „recruţii” fostului internaţional. „Încă n-am terminat armata, mai avem, nici mie nu-mi convin clipele de acum. Şi eu sunt supărat, mâhnit, am revăzut meciul cu cei de la Clinceni. Am avut primele zece minute, am primit gol din lovitură liberă din poziţie de ofsaid a jucătorului pe care trebuia să-l marcăm… Acum nu mai contează, mergem la Snagov, pe un teren ca al nostru, nu foarte bun. O echipă care joacă fotbal şi vom încerca să scoatem un rezultat bun. Îi ştiu perfect pe cei de la Snagov, sunt un grup bun, unit, un ax central foarte puternic… Le ştiu şi slăbiciunile şi sper ca jucătorii mei să înţeleagă ce lucrăm la antrenamentul de mâine şi poimâine…”, a declarat Valeriu Răchită.

Jocul următor e privit cu atenţie de chibiţi, mai ales că Timişoara era una dintre variantele „de oraş” ale Sportului încă din iarnă iar Răchită a activat acolo înainte de a alege să vină la ACS Poli. „Îmi doresc enorm să câştigăm. Le doresc celor de la Snagov să promoveze, după jocul cu noi… Da, este un meci puţin atipic, întâlnesc echipa la care am fost până în iarnă şi o ştiu foarte bine. Mă uit cu jind că ei sunt pe primul loc şi noi pe ultimul, dar e rodul muncii lor, seriozităţii de care dau dovadă şi al grupului pe care-l au acolo în vestiar. Dar e un meci de 90 de minute, am văzut jocul lor cu Brăila, se poate întâmpla orice în Liga a II-a…”, a adăugat „principalul” timişorenilor. Deşi e pe 1, nici Snagovul nu are o situaţie juridică clară riscă să nu fie primită în elită dacă termină pe loc promovabil. „Societatea e în insolvenţă, avocaţii din ce ştiu eu se ocupă până la termenul limită, patronul de acolo, Rufă, spunea că lucrurile vor fi ok”, a precizat Răchită.

ACS Poli merge la Snagov sigur fără Antonio Manolache, căpitan la naţionala U19, care a cedat ieri la Turul de Elită cu 0-5 în faţa Irlandei U19. Dar şi fără David Pop, lăsat în afara lotului de la începutul săptămânii. „Uyi s-a antrenat normal şi jucătorii care nu prea mai pot să joace la Poli se antrenează separat. Unul nu o să prindă lotul. La antrenamente n-a mai plecat nimeni în afară de Pop. El a fost singurul, am înţeles de la preparator că a vrut să facă singur un test fizic, pe care l-a picat… Contestând acest test, l-a repetat a doua zi şi l-a picat din nou. Ceilalţi din echipă l-au luat”, a explicat cel care e şi manager general la ACS Poli.

Partida Sportul Snagov – ACS Poli se dispută duminică, de la ora 13.00 (Digi), în runda 26 a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.