Activitate reluată la marile ferme după lichidarea focarului de pestă porcină africană...

Activitate reluată la marile ferme după lichidarea focarului de pestă porcină africană de la Belinţ

0
DISTRIBUIȚI

Cele trei ferme de la Boldur, aparţinând chinezilor de la Smithfield vor putea efectua mişcări de animale (suine) către abator şi între fermele aceleaşi companii după obţinerea avizului sanitar veterinar emis de către DSVSA Timiş. Situaţia s-a „deblocat” în urma anunţării închiderii focarului de infecţie cu virusul de pestă porcină africană de la Belinţ, începând de luni, 25 martie.


De asemenea, ca urmare a eliminării acestui focar, se ridică restricţiile sanitare veterinare privind circulaţia suinelor vii din zona de protecţie şi supraveghere impuse prin actul de declarare a pestei porcine africane în data de 28 ianuarie.

Pentru exploataţiile non-profesionale din zona de protecţie şi supraveghere operaţiunile se vor putea realiza după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiş, cu obligaţia ca porcii transportaţi să fie identificaţi. Documentele sanitare veterinare vor fi realizate de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la Circumscripţia Sanitară Veterinară de Asistenţă.

Datele statistice arată că pentru stingerea focarului de pestă porcină africană în zona de protecţie au fost examinate clinic 761 animale din 147 de exploataţii, de la care s-au prelevat probe de sânge pentru examen serologic. În zona de supraveghere au fost examinate clinic 2.525 de porci, din 488 de exploataţii. Medicii veterinari oficiali ai DSVSA Timiş au fost sprijiniţi în cadrul operaţiunii de către medicii veterinari de liberă practică, de reprezentanţi ai primăriilor implicate şi ai poliţiei rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.