Afgan în vârstă de 15 ani, oprit cu focuri de armă la...

Afgan în vârstă de 15 ani, oprit cu focuri de armă la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean din Afganistan, care a încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

„În data de 18.01.2019, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, județul Caraș-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au observat în apropierea frontierei o persoană care se îndrepta spre interiorul țării.


Polițiștii de frontieră au somat verbal persoana în cauză, dar având în vedere faptul ca aceasta nu s-a supus somației prin voce, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical. Persoana respectivă a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre un tânăr din Afganistan, în vârstă de 15 ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp și că dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.