Amenzi uriașe în cazul zecilor de căprioare moarte pe terenuri din vestul...

Amenzi uriașe în cazul zecilor de căprioare moarte pe terenuri din vestul țării, aplicate de Garda de Mediu

0
DISTRIBUIȚI

caprioare moarte

Garda Națională de Mediu a aplicat sancțiuni usturătoare după ce, în această lună, zeci de căprioare au fost descoperite moarte pe terenuri agricole din județul Arad. Potrivit unui comunicat transmis, astăzi, de reprezentanții instituției, mai multe societăți au primit amenzi în valoare totală de 70.000 de lei. Asta după ce, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că animalele au murit din cauza unor substanțe folosite pentru combaterea rozătoarelor, aplicate direct pe sol de către reprezentanții fermelor care administrează terenurile.

Garda de Mediu mai informează că au fost identificate nu doar cadavre de animale din specia căprior, ci și iepuri de câmp și fazan, pe raza localităților Pecica, Șemlac și Nădlac, care au fost ridicate de către Direcția Sanitar-Veterinară Arad pentru efectuarea de analize, în vederea stabilirii cauzei exacte a morţii.

“În urma cercetărilor, au fost identificate fermele ce administrează terenurile pe care au fost găsite produsele chimice.


S-a stabilit că aceşti operatori economici au procedat la combaterea rozătoarelor prin utilizarea produsului rodenticid cu denumirea comercială de “Prokum Pelet”, fără respectarea indicaţiilor înscrise pe eticheta şi în fişa de securitate a produsului. Mai exact, aplicarea acestor substanțe s-a realizat prin împrăştierea pe suprafaţa solului şi nu prin introducerea în galerii sau în staţiile de intoxicare (cutii utilizate în spaţii închise)”, a arătat Garda de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.