Apartamentele din Timişoara, vândute pe principiul en-gros. Cum scad prețurile în funcție...

Apartamentele din Timişoara, vândute pe principiul en-gros. Cum scad prețurile în funcție de suprafață

0
DISTRIBUIȚI

Analizele realizate de experții imobiliari arată că piaţa românească a locuinţelor se caracterizează prin faptul că apartamentele mai mari au preţuri mai mici decât cele cu mai puţine camere sau garsoniere.

Situaţia e una comună pentru toate marile centre urbane din România, dar se pot vedea cel mai bine pe piaţa din Timişoara, spun datele portalului imobiliare.ro.


În acest moment, cele mai scumpe, raportat la metrul pătrat, sunt cele mai mici apartamente, mai precis garsonierele. Cu cât au mai multe camere, apartamentele au preţul pe metru pătrat tot mai scăzut. Trebuie menţionat că această caracteristică se manifestă la apartamentele vechi, în timp ce la cele nou construite preţurile nu scad pe seama dimensiunii.

Această tendinţă de „preţuri en-gros” se vede cel mai bine la Timişoara, conform Imobiliare.ro. Aici, diferenţa dintre metru pătrat de garsonieră şi cel al unui apartament cu patru camere ajunge la 32%. Astfel, o garsonieră are un preţ mediu pe metru pătrat de

1.383 de euro pe metru pătrat util, un apartament cu două camere are un preţ mediu de 1.260 de euro pe metru pătrat, unul cu trei camere la 1.158 de euro pe metru pătrat. iar la cel cu patru camere de 1.049 de euro pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.