Artiști din întreaga țară la evenimentul „Amurg – un an fără Vasile...

Artiști din întreaga țară la evenimentul „Amurg – un an fără Vasile Mardare“

0
DISTRIBUIȚI

Numeroși artiști din toată România se adună la Timișoara, peste o lună, pentru a aduce un omagiu lui Vasile Mardare.

„Un om frumos s-a ascuns într-un orizont, de aproape un an. Cu inimă cu tot, cu zâmbet cu tot. A lăsat cântece, semnul sufletul său cu praf de stele. Un amurg strălucitor, ca un semn de dor, pe cerul fără de sfârșit. Un eveniment în care nu comemorăm, ci sărbătorim toate emoțiile câte le-am primit de la un artist complet, pentru care nu există verb la trecut. Sâmbătă, 20 aprilie, la Timișoara, în orașul marilor sale cântece, Vasile Mardare va lansa un alt album, prin vocea unor oameni cu care, de atâtea ori, a construit stări fără seamăn: Adi Bezna, Emeric Imre, Catalin Stepa, Sorin Poclitaru, Vanghele Gogu, Stefania Iacob, Nicu Zotta, Magda Puskas, Claudiu Dogaru, Adrian V Margineanu, Pitariu Dorin, Sebastian Ionel, Cristian Buică, Florin Ioan Thomits și Mirela Cristina Mardare“, au transmis organizatorii evenimentului care se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 18.00.

Cântărețul s-a născut pe 29 decembrie 1970, în Botoșani, și a început să cânte încă de când avea cinci ani. A debutat în Cenaclul Flacăra în anul 1984. Apoi, în perioada liceului, a înființat trupa Pro Folk la Sibiu. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Aceeaşi floare”, „Cuplu tăcut”, „Amintiri”, „La despărţire”. În 2014, artistul stabilit la Timișoara a câştigat toate cele trei categorii la care a fost nominalizat în cadrul premiilor ForeverFolk, respectiv „artistul folk al anului“, „cel mai bun album folk“ şi „cea mai bună piesă folk“. Artistul a murit la sfârșitul lunii aprilie, anul trecut.

„Vă rugăm să răspundeți cu un gând (de maxim 25-30 de cuvinte) pentru Vasile, ce au însemnat el sau cântecele lui pentru voi, o amintire pe care doriți să o împărtășiți (exprimată în special prin poze) sau ce vă mai trece vouă prin gând.


Veți vedea în timpul spectacolului (cei ce nu veți fi prezenți în sală, veți putea urmări transmisia live făcută de partenerul media al evenimentului – Radio Timișoara live) pentru ce vă solicit. Termen limită: 30 martie 2019. Lucrurile se leagă încet, încet pentru a face tot ce ne-am propus pentru acest eveniment de suflet. Am intrat în linie dreaptă și cu albumul ”Amurg” care va cuprinde piese create sau cântate de Vasile Mardare de-a lungul carierei sale și care nu au mai apărut pe alte albume de-ale lui. Mulțumim din suflet, Ion Stan, că ai acceptat ca piesele compuse de tine și cântate de Vasile în aproape toate concertele lui să apară pe acest album! Mulțumim, Sorin Poclitaru și Lucian Dumbravă pentru versurile pe care Vasile a creat piese care vor fi pe acest album! Mulțumim, Adrian V Margineanu că vei finaliza ceea ce Vasile a început, și anume, coperta albumului! Nu în ultimul rând, mulțumim Igrisan Adrian că ai răspuns imediat apelului nostru și te-ai îngrijit de masterizarea pieselor! Acesta va fi albumul pe care Vasile și l-a dorit atât de mult! Din păcate, va fi, cu adevărat, ultimul lui album… Cei ce vor fi prezenți în sala de spectacol pe 20 aprilie, vor putea să se bucure primii de el. Un motiv în plus să vă cumpărați bilet și să ne fiți alături“, au mai transmis organizatorii acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.