Artiștii timișoreni, invitați să se înscrie la Festivalul „Très Court”. Care sunt...

Artiștii timișoreni, invitați să se înscrie la Festivalul „Très Court”. Care sunt condițiile

0
DISTRIBUIȚI

Cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau cei care au o idee genială pe care doresc să o împărtăşească şi altora, se pot deja înscrie la Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj „Très Court”, care se va desfăşura între 7 şi 16 iunie. Cei care doresc să participe la competiţia românească sunt invitaţi să îşi trimită creaţiile cinematografice la adresa trescourt@institutfrancais.ro însoţite de câte un formular de înscriere completat, disponibil pe site-ul oficial, data limită fiind 14 aprilie 2019. Un bun motiv de a participa la competiţie este larga difuzare a festivalului în România, filmele foarte scurte urmând să ajungă la peste 7.000 de spectatori din oraşe mai mari sau mai mici.

Singurele condiţii care trebuie îndeplinite este ca filmele înscrise în competiţie să fie realizate în România în ultimii doi ani, iar durata acestora să nu depăşească patru minute.


Sunt acceptate toate genurile, de la ficţiune, documentar sau animaţie, până la filme realizate cu telefonul mobil, iar participarea este gratuită.

Festivalul din acest an, coordonat de Institutul Francez din România şi susţinut de Orange, a fost inclus în Sezonul Franţa-România şi va prezenta peste o sută de filme de cel mult patru minute în 20 de oraşe din România. Pe lângă selecţiile consacrate – competiţia internaţională, competiţia românească, o selecţie pentru copii şi una feminină şi feministă – anul acesta, festivalul va prezenta şi o selecţie de filme foarte scurte franţuzeşti.

În luna aprilie, un juriu alcătuit din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri, va alege în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Très Court Romania 2019”. Aceste filme vor fi prezentate în iunie, în oraşele participante la festival, şi vor fi supuse votului spectatorilor din întreaga ţară. Filmele vor concura pentru „Marele Premiu” decis de juriul festivalului, „Premiul publicului” stabilit pe baza voturilor spectatorilor de la fiecare proiecţie a festivalului din România şi „Premiul OIF” (Organizaţia Internaţională a Francofoniei) acordat de un juriu special celui mai bun film românesc în limba franceză, care abordează una din temele: drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară durabilă sau educaţie şi formare. Primele două premii constau în câte un trofeu şi câte un smartphone 4G, oferit de Orange. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.