ASU Politehnica revine, în sfârşit, acasă cu un joc după care speră...

ASU Politehnica revine, în sfârşit, acasă cu un joc după care speră să răsufle mai liniştită. Ultima verificare, plătită scump de unul dintre portari

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

„Băieţii în ghete” joacă sâmbătă pe „Ştiinţa” cu Aerostar Bacău, formaţie aflată pe poziţie retrogradabilă şi totodată la doar trei puncte distanţă în clasament. ASU Politehnica speră să câştige după o serie de patru jocuri fără succes în Liga a II-a, perioadă în care alb-violeţii au evoluat mai mult pe terenuri străine.

ASU Poli s-a întors cu un singur punct din primele două partide oficiale din 2019, ambele disputate „afară”, la Sânmartin şi Cluj. „Ne bucurăm că mai avem şi noi posibilitatea să jucăm acasă, după multe partide disputate în deplasare…. Dacă nu greşesc patru meciuri din ultimele cinci jocuri oficiale le-am disputat în deplasare, unul singur acasă. Ne era dor de un meci in faţa propriilor suporteri. Îi aşteptăm la stadion. Nu va fi o partidă uşoară cu Aerostar. O echipă mult schimbată, au făcut 11-12 transferuri. Foarte puţini jucători din tur se regăesc în echipa de bază. Avem toate informaţiile. Trebuie neapărat să câştigăm… Ştim ce joacă Bacăul, i-am văzut cu Chindia, au pierdut pe final. Au o echipă bună, bine organizată, nu e uşor să înscrii de două ori la Târgovişte”, a declarat Cosmin Petruescu.

În ciuda faptului că bănăţenii nu au marcat în cele două partide, Petruescu susţine că nu e deloc îngrijorat de acest aspect: „Nu sunt îngrijorat, consider că am avut două prestaţii bune, chiar dacă au fost în deplasare. Am adunat laude, dar sâmbătă sper să adunăm şi puncte. În ambele am avut situaţii bune de a marca. Am avut ocazii multe şi clare. Neşansa şi puţin inspiraţia în faţa porţii…”.

Căpitanul lui ASU Poli e de asemenea optimist că el şi colegii săi se vor impune contra moldovenilor. „E un meci dificil, jucăm acasă, trebuie să câştigăm neapărat.


Avem nevoie de puncte. Echipa din Bacău arată bine, o să fie un meci foarte greu. Ne dorim să facem fericiţi suporterii, sunt convins că o să fie mulţi pentru jocul cu Bacău. Suntem concentraţi la maximum pentru partida asta”, a spus Ioan Mera. Experimentatul fundaş a subliniat importanţa terenului propriu în cazul „Băieţilor în ghete”: „Pe Ştiinţa ne simţim bine, chiar dacă pare mai mic, îi simţim aproape, presiunea e pe adversari… E o presiune (şi pe noi), dar suntem optimişti şi cu toţii credem că putem câştiga acest meci”.

Partida ASU Politehnica – Aerostar Bacău se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, pe arena „Ştiinţa”, în etapa a 24-a a Ligii a II-a. În tur alb-violeţii s-au impus cu 2-1 pe terenul moldovenilor. La fel ca anul trecut clubul susţinut şi financiar de suporteri se alătură în „week of action” (2-10 martie( unor nume mari din Europa, precum Rangers, Schalke, Olympiakos sau Juventus în proiectul CAFE – Centre for Access to Football in Europe. Un program menit să asigure persoanelor cu dizabilităţi un acces mai facil pe stadioane.

Fractură la amicalul cu UVT

La mijlocul săptămânii „Băieţii în ghete” au jucat un nou amical, de această dată cu CSU UVT, grupare care evoluează în Liga a V-a, dar care are în componenţă jucători cu experienţa ligilor superioare. Partida în care Petruescu a mizat pe cei care au jucat mai puţin sau deloc pe „Cluj Arena” s-a încheiat la egalitate, 2-2. Octavian Ursu, care alături de Cristian Ene, nu a fost folosit cu „Şepcile roşii” – în urma unui „gentlemen’s agreement”, a marcat primul gol al divizionarei secunde. A doua reuşită i-a aparţinut unui alt nou venit: Fabio Trip. Din păcate ASU Poli l-a pierdut după acest meci pe portarul Dalin Munteanu, care a suferit o accidentare gravă la braţ. Tânărul goalkeeper revenise recent dintr-o altă problemă medicală, la genunchi, de pe vremea când juca la Ripensia. „Are fractură dublă la mână, speră să revină cât mai repede. I se va aplica o placă, va scurta timpul de recuperare. El e pozitiv, psihic e foarte bine. Speră ca în trei săptămâni să revină pe gazon”, a spus „Conferenţiarul” despre starea lui Munteanu. În schimb, Ionuţ Coadă, care revenise după problemele avute la o coastă, a suferit o contractură la acelaşi amical.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.