Ghinionista ASU Politehnica, la un pas de zona retrogradării după eşecul cu...

Ghinionista ASU Politehnica, la un pas de zona retrogradării după eşecul cu Aerostar. O gafă de portar şi barele au dus toate punctele în Moldova FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a pierdut un meci important în lupta din subsolul Ligii a II-a. „Băieţii în ghete” riscă să ajungă pe loc retrogradabil după ce au cedat, scor 1-2, pe teren propriu cu Aerostar Bacău. Timişorenii pot acuza însă din plin ghinionul astăzi, având mai multe bare în cont. De asemenea, succesul moldovenilor a fost facilitat şi de gafa colosală făcută de portarul Rareş Murariu.

Meciul a început cum nu se putea mai prost pentru „Băieţii în ghete”, încurajaţi de destul de mulţi suporteri pe „Ştiinţa” comparativ cu concitadinele care mai joacă în B. După ce Cr. Ene a reluat slab în minutul 2 din interiorul careului, la prima lor acţiune oaspeţii au punctat prin atacantul Alex Pop. Acesta şi-a aşezat confortabil mingea pe piciorul drept venind din banda stângă şi l-a executat la colţul lung pe Murariu.

Alb-violeţii şi-au continuat apoi asaltul de start, dar ghinion e puţin spus faţă de ce s-a întâmplat pe teren. Udeanu a fost înger păzitor pentru Aerostar încă din minutul 9, când a scos de sub bară şutul lui Vasile. Pe o contră oaspeţii puteau profita, ce-i drept, pentru a doua oară la rând prin acelaşi Pop. Dar în mare parte doar ASU Poli şi-a dorit să construiască. Iar în minutul 15 Udeanu se remarcă şi la şutul lui Ignea. În minutul 29 Manea nimereşte pentru prima dată transversala în acest meci. Iar în minutul 37 gazdele au parte de o fază „ca la FIFA”. Torpila lui Dros a zguduit transversala, apoi portarul se ajută de transversală şi la reluarea lui Manea, dar mingea ajunge între doi jucători timişoreni şi Ignea trimite sub bară pentru 1-1. Bucuria egalării nu a durat nici două minute, căci la o minge plouată pe care fundaşii o lasă pentru Murariu, goalkeeperul ezită şi o scapă chiar în bocancii lui Ciocâlteu, care stabileşte scorul pauzei şi cel final.

În partea secundă elevii lui Cosmin Petruescu s-au aruncat în atac şi au dominat aproape complet ostilităţile. Oaspeţii au preferat jocul dur şi întreruperile iar minute bune au dispărut ocaziile importante. Presiunea a crescut spre final, la fel ca şi numărul de cartonaşe din ambele tabere. În minutul 82, aflat în poziţie bună, Cristi Ene nu reuşeşte să trimită puternic din câţiva metri. Pentru ca apoi, în minutul 90, Plămadă să repete figura de la Cluj şi să trimit în bara din stânga tot dintr-o foarfecă! Ca peisajul să fie complet Ignea a mai luat o dată la ţintă bara într-un dintre multiplele faze încâlcite din final, când strategia formaţiei lui Bratu a fost de a „pârjoli pământul”.

În urma acestui eşec ASU Poli a trecut sub Aerostar, la golaveraj, cele două având 26 de puncte fiecare. Dacă Luceafărul o bate mâine pe „U” Cluj vom avea o a doua trupă timişoreană pe loc de C.

ASU Politehnica: Murariu – Motreanu, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Bg. Vasile (M. Ene, 67), Dros (O. Ursu, 73) – A. Manea, Ignea, Schieb (I. Plămadă 24′) – Cr. Ene. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Aerostar Bacău: Udeanu – Ţenea, Vişinar, Al. Ichim, Carabela (90+4, Mihălăchioae) – Tăbăcariu, I. Chirilă – Vraciu (cpt.), H. Ilie, Ciocâlteu (79, R. Adăscăliţei) – Al. Pop (85, A. Mutu). Antrenor: Florin Bratu.

Cosmin Petruescu: „E o situaţie delicată, e greu să vorbim la cald”

Cosmin Petruescu a invocat ghinionul avut din plin de echipa sa.


„A fost o partidă pe care trebuia să o câştigăm. Ne-am dorit acest lucru, cred că s-a văzut din atitudinea şi determinarea cu care am abordat acest joc. E o situaţie delicată, încă ne e greu să vorbim la cald… dar din punct de vedere al jocului consider că a fost o partidă pe care am controlat-o cap-coadă, din punct de vedere al ocaziilor, al posesiei, ş.a.m.d.. Dar a fost o partidă clasică în care s-a demonstrat cât de nedrept poate fi uneori fotbalul. Rămânem optimişti, chiar dacă e destul de greu să facem acum un apel la calm, la încredere… Vreau să felicit din suflet suporterii pentru modul în care s-au comportat de-a lungul jocului. Cu siguranţă că ne vom revanşa în partidele următoare. Cele mai grele lucruri pe care poţi să le ceri la aceşti suporteri e răbdare şi timp. Ei sunt, au fost şi vor fi în continuate cu siguranţă alături de echipă… Cu regret spun că la finalul fiecărui joc rămâne rezultatul, ca şi joc consideră că am avut un joc consistent”, a declarat „Conferenţiarul”.

Acesta i-a luat apărarea portarului Murariu, care a părăsit în lacrimi terenul după ce a fost certat şi de galerie. „Am început ezitant, am primit gol la primul şut pe poartă, poate şi singurul, din prima repriză. L-am pierdut şi pe Marvin Schieb, sper să nu fie grav. Îmi asum tot în ceea ce priveşte echipa… Singurul lucru care ar fi de discutat ar fi poate lipsa de comunicare la golul primit la Cluj, am discutat acest lucru cu antrenorul cu portarii… Este un jucător pe care noi ni-l asumăm. Joacă pe o poziţie în care orice greşeală se vede pe tabela de marcaj (…) Borbei are 15 ani, sunt convins că e un portar de perspectivă, dar trebuie răbdare. Fizicul şi calităţile lui nu arată… dar psihicul său şi nivelul competiţional e încă la nivelul unui copil de 15-16 ani. Avem încredere în el, are toată susţinerea noastră… Cel mai uşor e să lovim acum în Murariu, dar nu o vom face. Într-adevăr suporterii sunt cei care nu sunt încântaţi de greşeala lui, nici el nu este încântat de ziua pe care a prins-o, dar urmează în săptămâna care vine să facem o analiză a întregii echipe”, a mai spus Petruescu.

„Mai sunt 14 jocuri până la final, sunt foarte multe puncte puse în joc, la un calcul simplu e normal să ne facem şi astfel de calcule, ne dorim să câştigăm toate jocurile de pe teren propriu pentru a nu avea emoţii, deocamdată suntem matematic la -2, am luat un punct din deplasare şi am pierdut un meci acasă. Va trebui să le recuperăm pe cele pierdute în următoatele deplasări şi să nu mai facem paşi greşiţi acasă. Chiar dacă vine Petrolul ne dorim să jucăm cu atitudine, cu determinare. S-a demonstrat şi în această rundă că oricine poate să învingă pe oricine. Jocul îmi dă speranţe pentru viitor… Norocul nu poate fi antrenat”, a conchis Petruescu.

„Ne aşteptam să fie un meci dificil, văzusem cele două jocuri pe care ASU le-a disputat şi am organizat o echipă bună, care pune probleme. Ştiam în acelaşi timp că nu are o forţă ofensivă foarte puternică. Am pregătit meciul în aşa fel încât să le punem probleme, să facem un pressing avansat, să fim foarte bine organizaţi pe zonă centrală. Pentru că au jucători cu calitate. Chiar dacă am suferit în foarte multe momente de joc, sunt foarte fericit pentru jucătorii mei pentru că sunt deplasări grele. Punctele se câştigă cu multă muncă, sacrificiu, cu nebunie… Cu siguranţă, tot timpul returul e mult mai greu decât turul. Sunt cinci-şase care se bat pentru promovare iar celelalte niciuna nu e sigură de locul ei în Liga a II-a… Sunt foarte importante, sunt meciuri de şase puncte acestea, atunci când se trage linie, în funcţie de ce ai făcut în meciurile directe, se pot lua nişte decizii. Aveam nevoie să respirăm, întâlnim Clujul etapa viitoare, pe teren propriu suntem o echipă redutabliă”, a spus şi Florin Bratu, tehnicianul băcăuanilor.

„Am încercat să fac abstracţie de ce se strigă în tribune. Dar îi felicit pentru că sunt alături de echipa lor, o încurajează şi are nevoie de ei… Sunt şi problemuţe, dar fac abstracţie de ce se întâmplă în tribune. Mie Poli Timişoara mi-a plăcut întotdeauna, îi felicit că vin la stadion şi ţin aproape de echipă”, a precizat Bratu despre „tratamentul” avut la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.