Revanşa perfectă: ASU Politehnica a umilit Petrolul pe „Dan Păltinişanu”. Atmosferă de...

Revanşa perfectă: ASU Politehnica a umilit Petrolul pe „Dan Păltinişanu”. Atmosferă de sărbătoare după golurile lui Mera şi Ursu FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Seară perfectă pentru ASU Politehnica pe „Marele oval”. „Băieţii in ghete” au obţinut cea mai clară victorie a sezonului, scor 3-0 chiar cu o favorită la promovare, Petrolul Ploieşti. Ioan Mera a inscris o „dublă” cu capul pentru alb-violeţi iar cireaşa de pe tort a fost pusă de Octavian Ursu.

Pe un „Dan Păltinişanu” mai populat ca de obicei, Mera a deschis scorul din minutul 8, in urma unui corner executat de Ignea. Fundaşul trimiţând cu capul o minge care a lovit şi transversala inainte de a intra in poartă. Presiunea Petrolului a fost aproape de a da roade peste mai puţin de un sfert de oră, când şutul lui Puşcaş nu a fost blocat cum trebuie de Murariu, dar Scutaru a salvat situaţia de pe linia porţii.

Minutul 35 aduce o fază aproape la indigo cu cea de la primul gol. Prahovenii nu şi-au invăţat lecţia şi Mera a punctat din nou cu capul din cornerul lui Ignea, o vină având şi portarul Lungu, ieşit indecis. Mai mult, pe final de repriză (min. 42), putea fi 3-0 dacă Ursu nu ar fi tras in blocajul din faţa porţii după assist-ul lui Cr. Ene. Putea fi insă la fel de bine şi 2-1 la pauză, dacă Arnăutu ar fi cadrat pe poartă mingea respinsă in prima fază de Murariu la pătrunderea lui Moldoveanu. Dar mingea trimisă de primul a sărit in transversală inapoi in braţele portarului, care s-a revanşat la această fază.

Repriza secundă a fost una desfăşurată in nocturnă. Simbolic, in urmă cu mai bine de 15 ani instalaţia era inaugurată chiar cu Petrolul, acum, ea bate mai rău, cu unele becuri care refuză să se mai aprindă, semn al „grijii” pentru arenă.

Pe teren replica Petrolului a intârziat.


In timp ce ASU Poli a „vândut” destul de repede balonul la adăpostul avantajului de două goluri. Abia in minutul 73 au fost noi emoţii la poarta lui Murariu. Când portarul nu a ieşit la un corner, dar a respins mingea trimisă de Arnăutu din apropiere de la bara a doua, aproape cu preţul unei accidentări.

La poarta cealaltă a fost din nou pericol după un corner. De această dată lovitura de cap a lui Cristi Ene a nimerit stâlpul din dreapta lui C. Lungu. Cireaşa de pe tort i-a revenit insă lui Octavian Ursu, care cu cinci minute inainte de final l-a invins elegant pe acelaşi nefericit portar şi a sărbătorit ca Antoine Griezmann. Putea fi chiar 4-0 in prelungiri, după o pătrundere a lui Vidrasan, parată de portar.

Un succes neaşteptat care o duce pe ASU Poli la 20 de puncte şi un loc mai sus in clasament, la patru distanţă acum de zona periculoasă.

După acel 0-2 din tur, „Băieţii in ghete” s-au bucurat minute bune cu suporterii veniţi la incă cel mai mare stadion din oraş.

Inaintea partidei de publicul mai cald decât in sală s-a bucurat şi SCM Poli, echipa de handbal prezentându-şi trofeul in faţa suporterilor alb-violeţi de pe stadion.

ASU Politehnica: Murariu – Motreanu (61, Jurj), Mera, Scutaru, Cherecheş – Manea (83, Bedea), Ignea, B. Vasile, M. Ene – Cr. Ene (90, Vidrăsan), Ursu. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Petrolul Ploieşti: Lungu – Borţa, Ghinga, Sarris (46, N. Popescu), Ţicu – Bucşă, Puşcaş – R. Moldoveanu (74, Ştefănescu), L. Marinescu, B. Rusu (63, Şaim Tudor) – Arnăutu. Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Petruescu nu a făcut „nuntă”

Antrenorul lui ASU Poli nu şi-a arătat foarte vizibil bucuria după succes. „Ii felicit pe băieţi, au fost admirabili, e o victorie muncită. Am avut şi şansă. Au fost câteva momente psihologice ale partide… Ştiam că intâlnim un adversar redutabil. Am incercat să tranşăm cele trei puncte. Am incercat să atacăm, să aliniem cea mai bună echipă. Felicitări băieţilor pentru cum au reuşit să treacă peste patru jocuri fără victorie… Petrolul rămâne o forţă. Suporterii ne-au ajutat să câştigăm. Azi ne bucurăm, de mâine trebuie să ne pregătim de meciul următor. Cum nu am făcut o inmormântare după infrângeri, cu siguranţă nu vom face o nuntă după această victorie”, a spus Cosmin Petruescu.

„La 3-0, ce să spunem, ruşine, dezastruos. Ce s-a intâmplat la acest meci, trebuie să ai atitudine la un meci cu ASU. Noi am mimat fotbalul. Rezultatul reflectă ce s-a intâmplat in teren, 3-0. Sperăm să ne revenim pentru că urmează un meci cu o contracandidată, dacă mai suntem o contracandidată. In momentul in care iei două goluri identice, şi fundaşul nu ştie că trebuie să-l ţină pe Mera… O echipă care vrea să lupte la promovare trebuie să ardă…”, a declarat Mugurel Cornăţeanu, tehnicianul Petrolul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.