Atacuri în direct: cel puţin 40 de persoane au fost ucise și...

Atacuri în direct: cel puţin 40 de persoane au fost ucise și 20 au fost rănite în Noua Zeelandă. Un atacator a filmat totul

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Premierul Jacinda Ardern a confirmat că 40 de persoane au fost ucise și cel puțin 20 au fost rănite în atacurile care au avut loc vineri în două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, relatează CNN şi BBC. Unul dintre teroriști a transmis atacul în direct pe Facebook.

Incidentul s-a produs la moscheea Al Noor mosque, aflată în centrul orașului Christchurch, al treilea cel mai mare din Noua Zeelandă.

Toate școlile din oraș au fost închise, a anunțat un reprezentant al poliției.

Publicația Stuff relatează că personalul spitalului din Christchurch a fost informat că urmează să sosească 40-50 de persoane rănite.

Poliția a evacuat clădirile din zona unde s-a produs incidentul și încearcă să prindă atacatorul.

Autoritățile suspectează că într-un vehicul aflat la aproximativ trei kilometri de moschee este amplasată o bombă, relatează cotidianul The Guardian.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a descris atacurile drept un „act fără precedent de violență”, adăugând că oamenii din moschei ar fi trebuit să aibă dreptul să-și exercite libertatea religioasă în siguranță.

„Va fi una din cele mai întunecate zile din istoria Noii Zeelande”, a adăugat Ardern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.