Atenție, șoferi! Două zile de restricții de acces în Ungaria din cauza...

Atenție, șoferi! Două zile de restricții de acces în Ungaria din cauza Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_293088" style="width: 580px" class="wp-caption aligncenter">
Foto: click.ro/arhivă

Camioanele a căror masă totală depăşeşte 7,5 tone nu pot intra în Ungaria începând de joi seara, ziua de 15 martie fiind declarată sărbătoare națională, nelucrătoare.

Potrivit Poliției de Frontieră, autorităţile ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Cenad, că, începând de joi seara, ora 23.00 (ora României) până vineri, la ora 23.00 și de sâmbătă, de la ora 23.00 până duminică, la ora 23.00, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, serbată în 15 martie, este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Sursa citată arată că restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

În perioada restricțiilor pentru autovehicule de mare tonaj, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.