Aterizarea primei berze într-un cuib din Timiș, transmisă în direct pe Internet

Aterizarea primei berze într-un cuib din Timiș, transmisă în direct pe Internet

0
DISTRIBUIȚI

Aterizarea primei berze din acest an într-un cuib dintr-o localitate din județul Timiș a putut fi urmărit în direct pe Internet și în acest an.

Camera video a fost montată, în urmă cu câțiva ani, chiar lângă un cuib de berze albe aflat pe un stâlp din localitatea Cărpiniș, din județul Timiș. Camera a fost instalată de Cristian Ilea, un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice.

Imaginile filmate lângă cuib sunt transmise în direct pe Internet, iar aseară, internauții au putut urmări momentul în care prima barză din acest an a aterizat în cuibul din localitatea timișeană.

„Prima barză din acest an a aterizat în cuibul monitorizat video din localitatea Cărpiniș. Deocamdată, nu știm dacă este mascul sau femelă. Barza s-a și așezat în cuib, aceasta este perioada normală a anului în care se întorc în țară berzele. Ca în fiecare an, interesul din partea internauților este foarte mare, sunt multe persoane care urmăresc viața acestor berze, au și lăsat deja o mulțime de comentarii haioase. Berzele de la Cărpiniș au primit și două nume, în anii trecuți, Ela și Cris. Sunt șanse ca barza care a aterizat ieri să fie aceeași ca cea din anii trecuți pentru că, de regulă, berzele se întorc la cuiburile lor. De obicei, masculul vine primul”, ne-a declarat Cristian Ilea.

De asemenea, timișoreanul a montat o cameră video și lângă un cuib de berze albe din localitatea Carani, județul Timiș.


Totodată, o cameră a fost instalată lângă o hrănitoare de păsări din localitatea Sânnicolau Român, aflată lângă Oradea, iar alta lângă un cuib artificial, în Câmpia de Vest, fiind  monitorizat un șoim dunărean.

Cristian Ilea este fondatorul primei „grădini zoologice” virtuale din țara noastră cu animale sălbatice în libertate, realizată în cadrul proiectului Wildlife România.

Cuib berze Carpinis judetul Timis

Transmisie LIVE din cuibul berzelor din Cărpiniș, județul Timiș | Pentru o calitate video mai bună ne puteți urmări pe http://wildliferomania.com/live/barza-alba-carpinis | Susține continuarea proiectului! | #doilasută http://wildliferomania.com/2-la-suta | #donează http://wildliferomania.com/cs_cause/sustine-continuarea-proiectului-in-2017 | #sponsorizează

Publicată de Berzele Ela & Cris – Wildlife Romania pe Joi, 21 martie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.