Aura Twarowska debutează la galeria Pygmalion într-un recital special de Ziua Femeii:...

Aura Twarowska debutează la galeria Pygmalion într-un recital special de Ziua Femeii: „Ne-am dorit să invităm alături de noi și să promovăm două tinere pianiste“

0
DISTRIBUIȚI
Aura Twarowska va susține un recital la Galeria Pygmalion din Casa Artelor

Sub genericul Arte e Donne, melomanii timișoreni vor avea parte de un eveniment special, care se va desfășura vineri, 8 martie, de la ora 18.00, la Galeria Pygmalion a Casei Artelor.

„Un dar… dăruit de chiar Ziua Femeii, de patru DOAMNE ale muzicii: Aura Twarowska, Alexandra Guțu, Evelin Roman și Maria Alice Poenariu. Din program fac parte lucrări de J.S.Bach, E. Elgar, G.Faure, J. Massenet, S.


Nichifor, S. Rachmaninov. Intrarea este liberă“, spun organizatorii evenimentului.

Mezzosoprana Aura Avram Twarowska face parte din Academia Româno-Americană de Artă şi Ştiinţe. Decizia a fost luată în prestigiosul for academic româno-american, anul trecut, în cadrul celui de-al 42-lea congres al acestuia, desfăşurat sub titulatura „ARA la Centenarul Marii Uniri”, la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Aura Twarowska (născută Aurora Eleonora Avram în 1967, Lugoj, România) este o mezzosoprană de origine română, solistă la Opera Națională Română Timișoara (1997-2010) și la Opera de Stat din Viena (2007 -2016).

„Este prima mea apariție la Casa Artelor, Galeria Pygmalion și sunt inițiatoarea acestui proiect. Am invitat-o alături de mine pe celebra violoncelista Alexandra Guțu, cu care am colaborat de multe ori până acum, la Zilele Muzicii Oravița, las recitalul «Așteptând Crăciunul» la Bastionul Theresia (în expoziția maestrului Silviu Oravitzan), sau în concertele Bega Blues Band, la Filarmonica Banatul. Amândouă ne-am dorit să invităm alături de noi și să promovăm două tinere pianiste: Evelin Andreea Roman și Maria Alice Poenariu. Următorul meu proiect este la Tokyo în Japonia, în opera Olandezul Zburător, cu o distribuție intrrnațională de prima linie, care îi cuprinde pe Bryn Terfel, Peter Seiffert, Ricarda Merbeth, Cosmin Ifrim. După Tokyo urmează la Ateneul Român înregistrarea unei opere integrale în… limba chineză. Astfel numărul limbilor străine în care am cântat până acum ajunge la 13“, ne-a declarat artista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.