Bani europeni pentru renovarea Facultăţii de Chimie, Biologie şi Geografie din Timişoara

Bani europeni pentru renovarea Facultăţii de Chimie, Biologie şi Geografie din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de joi, Universitatea de Vest din Timișoara și ADR Vest au semnat un nou contract de finanțare a unei investiţii prin Programul Operaţional Regional. Este vorba despre un acord în urma căruia va fi reabilitată Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie din cadrul UVT.

Universitatea timişoreană este la cel de-al doilea contract de finanţare, după cel semnat în 19 februarie, având ca obiect extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul instituției, pentru „Reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie”, se vor aloca 6,748 milioane de lei, din care 6,342 milioane de lei valoarea finanțării nerambursabile și 406.626,45 lei contribuția universității.

Imobilul care face obiectul proiectului este amplasat în zona centrală a orașului, pe strada Pestalozzi, nr.


16, din Timişoara pe un teren cu o suprafaţă de 5.745 mp. Construcţia existentă pe amplasament a fost realizată de Josef Kremer senior în 1901, după proiectul arhitectului Ernest Gotthilf din Viena, având inițial utilitatea de orfelinat: Orfelinatul „Gisella” din cartierul Fabric, în prezent fiind sediul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, încadrată ca monument istoric. În cadrul facultăţilor amintite își desfășoară activitatea peste 750 de studenți și 56 de cadre didactice.

Perioada de implementare a proiectului, care va asigura reabilitarea completă a fațadei și acoperișului clădirii Facultății de Chimie, Biologie si Geografie (suprafaţă construită la sol – 1.230 mp, suprafaţă construită desfăşurată – 3.830 mp), este de 36 de luni.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive. Sediul Facultăţii de Chimie, Biologie şi Geografie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara va beneficia de un contract de finanţare în valoare de 6,7 milioane de lei pentru reabilitarea faţadelor şi a acoperişului. Clădirea de patrimoniu de pe strada Pestalozzi avea nevoie de reparaţii importante, cea mai mare parte a banilor din acest contract fiind fonduri europene nerambursabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.