Călin Dobra și Alfred Simonis, noul tandem de conducere al PSD Timiș...

Călin Dobra și Alfred Simonis, noul tandem de conducere al PSD Timiș UPDATE 1 Soție de interlop celebru printre vicepreședinții social-democrați

0
DISTRIBUIȚI

Alegerile pentru conducerea PSD Timiș au provocat tenisune doar pentru funcțiile de vicepreședinte, unde au candidat 26 de social democrați pentru 17 posturi. În urma negocierilor purtate în culise, după o perioadă de tensiuni interne, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, și deputatul Alfred Simonis au candidat singuri pentru funcțiile de președinte și președinte executiv, fiind aleși prin vot deschis de către delegați pentru următorii patru ani.

Călin Dobra a anunțat că s-a adoptat o rezoluție prin care deputatul Bianca Gavriliță să fie susținută pentru a ocupa o poziție eligibilă pe lista pentru europarlamentare din partea regiunii de vest, și ca Luminița Țundrea, consilier local, să fie de asemenea printre candidați. Președintele executiv Alfred Simonis a anunțat că „după o perioadă de interimat și ușoare convulsii”, filiala trebuie să strângă rândurile pentru alegerile europarlamentare.

Președintele PSD Timiș a anunțat că la primul comitet executiv se va discuta situația primarului Variaș, Nicolae Birău, care este, oficial, președintele organizației social democrate, dar și președinte interimar al Pro România Timiș.


La această oră se numără voturile pentru a se stabili cine sunt cei 17 vicepreședinți.

UPDATE În urma numărări voturilor, vicepreședinți ai PSD Timiș au foșt aleși Bîrsăşteanu Florin, Boldea Francisc, Bunescu Virgil, Cutu Dorin, Gavriliță Bianca, Idolu Dan, Malac Victor, Mateescu Ioan, Olteanu Ramona, Pavel Teodor, Răducanu Sebastian, Roşu Flavius, Sima Ioan, Stefanescu Ovidiu, Stoian Marius, Suciu Matei și Tiuch Catalin.

De acum, ”băieții de băieți” vor avea un reprezentant în conducerea PSD Timiș, Ramona Olteanu fiind soția lui Adrian Olteanu, unul dintre ”greii” lumii interlope din Timișoara. Aceasta a beneficiat de sprijinul ambilor lideri ai PSD Timiș. Numele lui Olteanu a apărut inclusiv în dosarul grupării conduse de Sorin Udrea, el fiind audiat în calitate de martor și a negat că a vrut să împace cele două grupări aflate în conflict. În același dosar, unul dintre martori a povestit cum a intervenit Adrian Olteanu în cazul unei datorii.  Adrian Olteanu este considerat unul dintre cele mai influente personaje în lumea interlopă din Timişoara. Ramona Olteanu a fost sprijinită, recent, de PSD Timiș să ocupe funcția de director economic la administrația canalului Bega.

Întrebați dacă nu cred că alegerea Ramonei Olteanu nu va influența în mod negativ imaginea partidului, Dobra și Simonis au evitat răspunsul. Călin Dobra a a susținut că oricare dintre vicepreședinți ”poate să aducă un aport partidului prin obținerea de voturi. Cine a candidat a trebuit să îndeplinească anumite criterii, inclusiv de vechime în partid, ca să i se valideze candidatura”. Alfred Simonis, care a apărut într-o fotografie la munte cu interlopul Lucian Boncu, susținând că se cunosc de când erau copii, nu a răspuns la întrebarea legată de Ramona Olteanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.