Carnaval la Muzeul Satului Bănățean: Morcheeba, Nouvelle Vague și mulți artiști binecunoscuți...

Carnaval la Muzeul Satului Bănățean: Morcheeba, Nouvelle Vague și mulți artiști binecunoscuți vin la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Morcheeba susține un concert în premieră la Timișoara

O serie de nume binecunoscute pentru melomani vor participa la Carnival, un eveniment ce va avea loc în perioada 10 – 12 mai la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. În premieră pentru orașul nostru, la acest eveniment vor veni cei de la Morcheeba. Cu o activitate de aproape două decenii și nouă albume la activ, Morcheeba este îndragită pentru mixul eclectic de rock, muzică electronică, R&B, pop și trip hop. Skye Edwards şi Ross Godfrey vor încânta fanii cu un setlist ce include cele mai cunoscute piese ale trupei, dar și melodii de pe cel mai nou album al lor, „Blaze Away”, ce a fost lansat anul trecut.

Nouvelle Vague este un alt nume internațional care va fi prezent la această fiestă muzicală. Trupa îşi defineşte muzica printr-un stil ce se regăseşte şi în numele trupei, un joc de cuvinte ce doreste sa transmita simultan atitudine franceza si spirit artistic (cultul new wave al cinematografiei franceze a anilor 60) prin intermediul aranjamentelor elegante bossa nova ale unor piese melancolice new wave.


Deşi la început s-a bazat doar pe reinterpretarea în stil bossa nova a unor piese semnate de trupe celebre precum Joy Division, The Clash, The Cure sau Depeche Mode, Nouvelle Vague şi-a lărgit treptat paleta muzicală, noile albume aducând numeroase noi influenţe de reggae, ska şi blues. Formația a mai concertat la Timișoara în 2013 în Parcul Rozelor.

Un alt nume anunțat de organizatori pentru acest eveniment este Asian Dub Foundation, una dintre cele mai cunoscute trupe de pe scena dub. Stilul electronic distinct al ADF este un amestec între rapcore, indo-dub, dancehall, ragga-jungle, sunete tradiţionale indiene şi influenţe punk. Asian Dub Foundation, cunoscuţi ca promotori ai drepturilor civile şi una dintre cele mai populare trupe de gen din Europa, a fost fondată în 1993, la Londra, de către Dr. Das, profesor în educaţie muzicală, DJ Pandit G şi Deeder Zaman. Sanja Tailor (aka Sun-J) şi Steve Savale (aka Chandrasonic) se alătură trupei în 1995, când lansează EP-ul „Conscious” şi, ulterior, albumul „Facts and Fictions”, care se bucură de succes la scară internaţională. Trupa a colaborat şi a concertat de-a lungul timpului alături de Beastie Boys, Primal Scream, David Bowie, Radiohead sau Sinéad O’Connor. Formația va fi prezentă la Timișoara în formula de Sound System. Formația a mai cântat de două ori în zona noastră, în cadrul festivalurilor Plai (2014) și Music Travel (2017).

Celelalte nume anunțate pentru Timișoara Street Food Carnival sunt Subcarpați, DJ Vadim, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Cred că sunt Extraterestru, Golan, Grimus, Corina Chiriac și alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.