Casa Muhle, tot în paragină. Ce solicitare are o asociație pentru Primăria...

Casa Muhle, tot în paragină. Ce solicitare are o asociație pentru Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Casa Muhle, una dintre cele mai importante clădiri din Timișoara, este în continuare în paragină. Asta deși, la sfârșitul anului 2016, proprietarii imobilului au fost obligați de instanță să îl reabiliteze și să îl aducă la starea inițială. Totuși, se pare că nu s-a întâmplat nimic, iar reprezentanții unei asociații au solicitat primăriei, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, să ia o măsură urgentă.

„Asociația Culturală «Salvați Patrimoniul Timișoarei», prin intermediul unei adrese, a cerut Primăriei Municipiului Timișoara să procedeze la formularea unei cereri de ordonanță președințială prin care să solicite instanței competente să oblige proprietarul imobilului situat în Timișoara, Bld.


Mihai Viteazul. Nr. 3 (respectiv „Casa Mühle”) la luarea imediată a măsurilor de punere în siguranță și conservare a imobilului sau în cazul în care proprietarul nu o face de bunăvoie, instanța să permită PMT să o facă pe cheltuiala proprietarului”, au informat reprezentanții ONG-ul.

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei transmite că punerea în siguranță a Casei Muhle, efectuată în anul 2013, nu mai este valabilă din 2014, iar imobilul este supus unei „continue și periculoase degradări”.

„Din punctul nostru de vedere, continuarea punerii în executare silită a hotărârilor judecătorești nu este incompatibilă cu această cerere de ordonanță președințială (având în vedere stadiul incipient al acestui demers, aproape chiar de zero și faptul că va mai dura mult până la obținerea unui nou certificat de urbanism, a unei noi autorizații de construire, până la elaborarea unui proiect etc), cele două demersuri pot merge în pararel fără absolut niciun impediment legal sau de orice altă natură”, a arătat asociația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.