CCIAT a demarat înscrierile pentru programul Pioneers into Practice. În ce țări...

CCIAT a demarat înscrierile pentru programul Pioneers into Practice. În ce țări poți ajunge pentru schimb de experiență

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș demarează înscrierile pentru sesiunea 2019 programului „Pioneers into Practice”, un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru. Pionierii beneficiază de stagii la sediul entităților gazdă – organizație non-guvernamentală, întreprindere mică sau mijlocie, firmă multinațională, universitate sau institut de cercetare.


Acestea provin din una dintre țările participante în program: Bulgaria, Cipru, Estonia, Finlanda, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Spania și Ungaria. Stagiul de practică va avea o durată de patru – șase săptămâni, în intervalul septembrie – octombrie 2019. CCIA Timiș așteaptă candidaturile tinerilor pentru sesiunea 2019. Detalii despre program, locații disponibile, calendar de evenimente, modalitatea de înscriere  sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org. Termenul limită de înscriere este 11 aprilie 2019.

Programul CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitătile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având că rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.

În cursul anului trecut, „pionierii” au participat la o serie de acțiuni 2 workshop-uri la sediul CCIAT, 16-18 mai și 13-14 noiembrie; 1 worshop internațional la Edinburgh, 31 octombrie; întâlnirea partenerilor la Lisabona, 12-13 decembrie și ceremonia de acordare a certificatelor de participare, la sediul CCIAT, 17 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.