Cetățeni albanezi, prinși în timp ce încercau să intre ilegal pe teritoriul...

Cetățeni albanezi, prinși în timp ce încercau să intre ilegal pe teritoriul României

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni din Albania, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la „frontiera verde”. Oamenii legii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii albanezi fiind preluați de autorităţile de frontieră sârbe, în vederea continuării cercetărilor.

„În data de 14 martie 2019, în jurul orei 12.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, judeţul Timiş, au depistat în apropierea localității de frontieră Gaiu Mic, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre granița cu Serbia spre interiorul ţării.


Imediat, colegii noștri au declanşat o acţiune specifică, persoanele în cauză fiind preluate şi conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 46 de ani, respectiv 57 de ani şi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cele două persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră din statul vecin pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării în țara noastră pe o perioadă de cinci ani. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.