Cinci milioane de lei, bani europeni, pentru reabilitarea a 20 de blocuri...

Cinci milioane de lei, bani europeni, pentru reabilitarea a 20 de blocuri și a unui liceu

0
DISTRIBUIȚI

Cinci milioane de lei vor ajunge în județul Hunedoara pentru reabilitarea a 20 de blocuri de locuințe și a unui liceu din Petrila.

ADR Vest a semnat contractele de finanțare  cu primăriile din Deva, Petroșani, Simeria și Petrila, banii fiind destinați eficientizării energetice a clădirilor vizate. În zona rezidențială, un număr de 745 de locuințe vor avea la finalizarea reabilitării o clasificare mai bună a consumului de energie. Aici sunt sunt prevăzute diferite tipuri de lucrări, în funcție de necesități: izolarea termică a fațadelor și planșeelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și/ sau închiderea balcoanelor/ logiilor cu tâmplărie termoizolantă, reparații la acoperiș și sistemul de colectare a apelor meteorice, înlocuirea instalațiilor de distribuție a apei și/ sau a colectoarelor de canalizare, înlocuirea unor lifturi și a corpurilor de iluminat, montarea de panouri fotovoltaice,  instalarea de rampe/ elevatoare pentru persoanele cu dizabilități etc.

La Deva vor fi supuse reabilitării patru blocuri, la Petroșani cinci, la Simeria un bloc cu mai multe scări, iar la Petrila patru clădiri.


Valoarea totală a acestor proiecte este de 21.026.319,44 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 10.17 milioane de lei.

De asemenea, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila sunt planificate mai multe tipuri de intervenții, menite să conducă la reducerea consumului de energie: izolarea termică a fațadei, reparații la fațadă și acoperiș, izolarea planșeului peste ultimul nivel, montarea de pompe de căldură și panouri fotovoltaice, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat led, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, P.S.I. Etc. Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 2.070.640,88 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

Proiectele sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunile A și B – Clădiri rezidențiale/ publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.