CJ Timiș are un nou vicepreședinte. Tudorică Valentin, votat astăzi în funcție

CJ Timiș are un nou vicepreședinte. Tudorică Valentin, votat astăzi în funcție

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș are, începând de astăzi, un nou vicepreședinte. Este vorba de Tudorică Valentin, din partea ALDE, care a fost votat în ședința ordinară, după ce fostului vicepreședinte, Traian Stancu, i-a fost retras sprijinul politic, astfel că a rămas fără această funcție. Tudorică Valentin a primit 20 de voturi „pentru” și 14 „împotrivă”.

Tot astăzi, în ședința ordinară, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la suspendarea hotărârii CJ Timiș din 27 februarie cu privire la validarea unui nou consilier județean. Prin  urmare, Nistor Geană, și el dat afară din ALDE, a fost validat din nou în funcția de consilier județean.

Vă reamintim că Nistor Geană a contestat, însă, în instanță excluderea sa din ALDE pe motiv de inactivitate, și a cerut ca ordinul de prefect prin care se constată radierea sa din partid să fie suspendat până la judecarea speței.


La mijlocul lunii martie, Tribunalul Timiș a admis cererea de suspendare, iar decizia este executorie, astfel că Geană a rămas consilier județean. Prefectura Timiș poate ataca decizia tribunalului la Curtea de Apel Timișoara.

Astăzi, înainte ca Tudorică Valentin să fie votat vicepreședinte, șeful CJ Timiș, Călin Dobra, a solicitat ca aleșii să vină cu propuneri. Astfel, pe lângă reprezentantul ALDE, Mihai Bojin (PNL) l-a propus pe Titu Bojin (UNPR) în funcția de vicepreședinte, însă acesta a refuzat. „Mulțumesc tizului meu pentru apreciere. Sufletul meu este alături de el, dar nu și de data asta. Ar fi păcat să tulbur liniștea conducerii executive, declin ideea de a candida. UNPR îl va susține pe domnul Tudorică. Sunt convins că ieșeam vicepreședinte, adunam mai mult de jumătate din voturi”, a glumit Titu Bojin.

De asemenea, Nistor Geană a luat cuvântul pentru a atrage atenția asupra faptului că are niște semne de întrebare cu privire la propunerea ALDE pentru funcția de vicepreședinte, pe motiv că „Tudorică Valentin a ocupat poziția opt, nouă pe lista partidului. Eu voi vota împotrivă. Am semne de întrebare vizavi de legalitatea propunerii”. Însă, Călin Dobra a ținut să-l contrazică pe Nistor Geană, precizând că „din punct de vedere al legalității, toate condițiile au fost îndeplinite”.

Noul vicepreședinte a precizat că locuiește în Jimbolia și că este de profesie ofițer și jurist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.