Concert de lansare a albumului „Zbor spre rădăcini”. Proiectul Corbu propune o...

Concert de lansare a albumului „Zbor spre rădăcini”. Proiectul Corbu propune o seară de energie, voie bună, interacțiune cu publicul și momente surpriză VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
CORBU lansează albumul de debut cu un concert la Timișoara FOTO: LUSH Photography

Proiectul muzical Corbu, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Mitu, își lansează albumul de debut „Zbor spre rădăcini“, printr-un concert care va avea loc joi 7 martie, de la ora 21, la Reflektor Venue.

„Ce v-am pregătit: Muzică fusion, energie, voie bună, interacțiune performativă cu publicul și momente surpriză. Genul muzical abordat: disco easy hardcore folclorizat. Pentru că: Ne mișcăm disco. Gândim hardcore. Avem rădăcini în folclor“, spun membrii trupei în descrierea acestui spectacol.

Solistul formației, Sergiu „Corbu” Boldor este cunoscut ca și membru fondator al trupei Ad hoc și ca membru al trupei 2 fire 2 paie, iar de-a lungul carierei a colaborat cu Phoenix, Hara, Celelalte Cuvinte, Taxi, Partizan sau Dirty Shirt.

Corbu s-a născut în 2016, odată cu ideea conceptuală de la care a pornit: semnificațiile europene, occidentale și orientale ale corbului.


Puse cap la cap toate aceste credințe construiesc o punte de legătură între sunet, tradiție, simbol și poveste. Concertele Corbu sunt construite ca niște spectacole circulare, cu tematici diferite și acte de performance care dau elementul surpriză al proiectului și, totodată, mențin interacțiunea permanentă cu publicul. Anul trecut, Corbu a participat la 17 festivaluri în țară și a avut peste 30 de concerte în cluburi și pub-uri.

„Corbu este un proiect muzical prin care ne-am propus să aducem în fața publicului românesc un personaj misterios şi complex datorită semnificaţiilor contradictorii pe care le are în gândirea orientală, occidentală şi europeană: Corbul. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. În povestea noastră, Corbu cheamă în ajutor personaje fantastice înzestrate cu darul de a face muzică. Împreună cu ele pune la cale un asediu cultural prin care vor dezvălui oamenilor tainele sunetului. Dar atenţie! Nu oriunde. Nu oricând. Nu oricui. Doar celor aleşi“, spun membrii trupei.

Biletele pentru acest concert costă 15 lei și pot fi achiziționate online sau la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.