Crește numărul cazurilor de pneumonie în Timiș, însă scade numărul bolnavilor de...

Crește numărul cazurilor de pneumonie în Timiș, însă scade numărul bolnavilor de gripă

0
DISTRIBUIȚI

 

Infecţiile respiratorii nu dau pace medicilor din Timiş nici după încălzirea vremii. Deşi, pe total, numărul cazurilor este în scădere, rămâne îngrijorătoare situaţia pneumoniilor.


Ultimele date anunţate de Direcţia de Sănătate Publică din judeţ arată că îm ultima săprtămână analizată au fost raportate 2003 cazuri de viroze respiratori, în scădere cu zece procente faţă de perioada precedentă. În 54 de cazuri a fost necesară înternarea. Probleme sunt pentru a doua săptămână consecutiv cu pneumoniile, au fost raportate 325 de cazuri, cu 14,45% mai mult decât în perioada precedentă, internate fiind 76 de persoane.

În ceea ce priveşte gripa vestea bună e că nu s-au mai înregistrat decese în Timiş, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire cu simptomatologie de gripă a fost de 30, în scădere cu o treime. Internate au fost 13 persoane. În urma analizelor de laborator au fost confirmate alte două noi cazuri de virus de tip AH1, ceea ce a dus numărul de cazuri confirmate la 22. Conform DSP Timiş, numărul cazurilor de deces a rămas la 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.